Kefalonia

Av Trallle
29 juni 2014 22:05
Visningar: 588
Vad har ni för erfarenheter från Kefalonia? Har kikat på ett hotell som ligger i Lourdas, är det någon av er som varit där?

Som jag har förstått det så ligger denna by lite avsides, hur ser avstånden ut till andra ställen? Hur ser utbudet ut av restauranger i Lourdas?

Tacksam för alla svar!
Av Desires
30 juni 2014 19:14
Hej Tralle!
Vi bodde i just Lourdas förra året, i augusti!
25 km från Argostoli ligger denna by. Hotellet vi bodde på var högt beläget i lummig grönska. Lätt att ta sig nedför till havsstranden, men kämpigt att gå tillbaka uppför i värmen, det var ca 30 grader – vissa dagar ingen vind alls. Men Lourdas beach var väldigt fin, härlig finkornig sandbotten och klart vatten!
Vi gick längst till höger där det var mindre folk och därför mysigare att vara, denna del av stranden kallades Lithero.

Visst är Lourdas lite avsides, men orkar ni gå i branta backar är det helt OK, ...taxi var svårt att få tag på där.
Det fanns många trevliga restauranger nära vårt boende i byn Viahata, vi tyckte det räckte bra med de restaurangerna, men inget nattliv förstås... Vi är 60plussare och du verkar betydligt yngre, så du kanske upplever Lourdas FÖR lugnt....

Vi hade hyrbil och åkte runt till Argostoli, Fiskardo, Assos m fl. Kefalonia är en väldigt vacker ö, men jag tycker att det är nödvändigt att ha bil för att se sig om där, tror inte att bussförbindelserna är så väldigt bra på ön, men vet ej säkert.
Här kan du se många foton o få mer Kefalonia-tips http://www.desires.se/#post171