Kambodja

Av Annans
14 juni 2006 16:44
Visningar: 872
Fråga.. två veckor i Kambodja, kanske tre, med Angkor Wat, någon stad förstås, men vad finns mer att se o göra om man uppskattar natur,kultur o bad... Vart åker man vid kusten om man vill ha lugn o ro.? Är det smartast/billigast att flyg till Bangkok och sedan ta sig vidare, med flyg,buss eller tåg ?
Alla tips mottages tacksamt, gärna udda.
Av Loranga
4 juli 2006 14:17
Det är inga problem att spendera tre veckor i kambodja. Om det är första gången du åker dit rekomenderar jag Ankor wat, ett par dagar i Pnom Phen och sedan lata dagar i Sihanokville vid kusten, vi bodde på Meyla Chandy eller nåt likande namn och personalen där var underbar. Blev verkligen förälskad i kambodja och dess folk och kommer att återvända många gånger. Vi åkte buss mellan Siam Riep (Ankor wat) och Bangkok vilket var en ganska jobbig så om man har råd så är det helt klart lättast att flyga.
Av Micke73
9 juli 2006 18:29
Hej

Flyg in om möjligt, gränspassagerna är ingen hit och inte heller de kambodjanska vägarna. Bege dig från Phnom Penh så fort som möjligt. Var också beredd på motorcyklister som hänger efter dig och inte tar ett nej för ett nej.

I klen konkurrens är nog Sihanoukville det jag kan rekommendera mest av de ställen jag själv varit. Dock, de som har åkt långt upp i nordost har också sagt att det är väl värt, om man bemödar sig den bökiga vägen dit.

Du kan också kolla min näst senaste blogg. Där har jag skrivit lite om vår resa till Kambodja.
Av Stumpan
21 mars 2008 22:51
Ett annat intressant ställe är "French Hill Station" uppe i staden Bokor. Det är en helt övergiven spökstad från franska kolonialtiden. Det byggdes ett Grand Hotel med casino och en katolsk kyrka uppe i berget, men hela staden har stått tom sen 1970-talet. Kambodianerna tror dessutom att det spökar där uppe. Väldigt mysko och spöklikt ställe!
Vägen dit är en av de sämsta jag åkt på, vi hyrde en 4-hjulsdriven taxi, med chaufför och det var den skumpigaste åkturen jag haft.

Det pratas om att Sohka Beach Hotels ägare har planer på att bygga ett nytt lyxhotell där uppe, men än så länge är det helt tomt. Det finns en skogsvaktarstuga där uppe också, för det förekommer tydligen en del olaglig skogsavverkning.
Av Tretjak
22 mars 2008 15:06
Det finns ett vandrarhem också där uppe på Bokor hill station.
11 apr. 2008 10:31
Hej.
Jag kan verkligen rekomendera Sihanokville , men då en strand som heter Otres Beach, väldigt vacker och inte allt för mkt turister. Tyvärr finns det inte mycket boende vid den stranden, men man kan ju hyra mopeder dit eller åka tuk tuk.
Flyg går ju inte så mycket, men det går fina turistbussar, samt går det ju även att hyra en taxi.
Kambodja är verkligen vackert och är ett land som jag gärna vill åka tillbaka till!!