Jamaica TIPS

Av Emh87
17 okt. 2014 18:46
Visningar: 1240
Hejsan,

Finns det någon Jamaicaexpert här inne?

Vilket område rekommenderas? Negril, Montego bay, Kingston?
Finns det bra vattenaktiveteter på Jamaica, dykning etc?
Är priserna bra på hotell och mat?
Av Teresen
24 okt. 2014 14:37
Hej!
Jamaica är ett mångfaldigt resmål som faller många i smaken nu under vintern. Är det sol och bad med charter du är ute efter så har charterbolagen hotell i nordvästra landet i badorter som Montego Bay, Negril, Lucea, Ocho Rios och Runaway Bay. Priserna på mat ligger lite lägre än i Sverige.

Jag har inte varit där själv, men kolla gärna in vår Jamaica-artikel:
http://www.reseguiden.se/artiklar/jamaica-bjuder-pa-sol-och-skona-rytmer-10219

/Terese, redaktör på Reseguiden.se
Av Emh87
24 okt. 2014 19:25
Tack för info och länken!
Av Masker
26 okt. 2014 00:18
Hej!
Jag har varit till Jamaica många gånger men inte dykt. Jag har hört att man kan hitta korallrev i vattnen utanför Negril. Andra vattenaktiviteter är Dunns river waterfall där man kan klättra uppför fallet, det ligger nära Ocho Rios. En lugnare aktivitet på vattnet är på flotte (rafting) på floden Rio Grande, nära Port Antonio.
Negril ligger längst västerut på ön och är ett relaxed turistställe, Montego Bay är större stad och en del av staden är hotell, strand, casino, klubbar, det är lite mer busy. Kingston är värt ett besök men inte så mycket strand och turister, men nära Kingston ligger Port Antonio med några av de vackraste naturliga stränderna (bl a Winnifred beach) enligt min smak.
Hotell och mat är inte billigt och det är stor skillnad på vad man betalar som vit turist och vad en jamaican betalar, Ett billigt hotell (t ex Hotel Glorianai Montego Bay kostar ca 500 kr natten.

One love, Lena
Av Emh87
26 okt. 2014 09:41
Hej.

Tack för informationen.
Har hittat hotell som är rätt billiga via hotels.com.
Hur är priserna på mat t ex lunch och middag?

Tack!