Annons:
Annons:
Annons:
Annons:
Diskutera Turkiet
2012-10-16 17:21

Istanbul- Var ska man bo?

Hej!
Jag och min sambo ska åka till Istanbul i början av november och jag vet inte riktigt i vilket område vi ska välja att bo?
Vi gillar genuint och mysigt. Mysiga restauranger.
Helst 4 eller 5- stjärnigt hotell.
Therese
2012-10-17 10:51
Hej!

Vi har varit i Istanbul ett antal gånger och testat diverse hotell bl.a.
Richmond Hotel ligger på Istiklal Street nära Taksim torget, mitt i smeten, men det är aldrig tyst i detta område. Rökrfria rum luktade rök. Tråkig frukost.
SAS hotellet ligger trevligt.Modernt men inte direkt charmigt.
Conrad - stor varningsskylt!!!!!!!! Ostädat, gamla slitna möbler (sviterna såg ut som loppisfynd), mattorna i korridorerna hade inte tvättats sen Moses tid....ointresserad personal på gränsen till otrevlig.
Bebek Hotel - litet men mycket trevligt, rummen en aning mörka men boka ett rum mot Bosporen så glömmer man allt vad färger heter. Bra restaurang om man inte vill gå ut någon kväll. Området Bebek är populärt bland turkiska överklass ungdomar som kommer dit för att shoppa och dricka kaffe.
Swiss Hotel ligger litet 'off' men det är ett underbart hotell.
Istanbul är en stor stad med enormt mycket trafik, vissa tider står trafiken stilla. Taxi finns men se till att det finns taxameter.
Njut av Istanbul, det finns mycket att se.
Trevlig resa!
Lisa
2012-10-18 12:27
Hej!
Jag och min familj ska också till Istanbul nu på höstlovet.
Vi fick tipset att bo i Sultanahmet eftersom det är gångavstånd till de flesta stora sevärdheterna.
Vet dock inte om det finns 4 eller 5-stjärniga hotell där.
Vårt hotell vi har valt har enligt tripadvisor 3 1/2 stjärna.
Men när jag läser recensionerna är det en del som tycker att hotellvistelsen har varit perfekt och en del att den varit katastrofal. Ska bli spännande att se vad vi tycker.
Det viktigaste för oss var att få ett 4-bäddsrum och att det ingick frukost. Vi kommer ändå inte spendera mycket tid på rummet.
Gör en testbokning mha reseguiden och se vad du får upp. Det gjorde vi.
Lycka till med bokningen.
/Karina
2012-10-19 09:37
Reseguiden.se
Hejsan, läs gärna vår guide om Istanbul där får du svar på din fråga och lite till :):
http://www.reseguiden.se/reseguider/istanbul-dar-ost-moter-vast-3992

Hotell i Istanbul kan du söka hos oss på Reseguiden.se, vi jämför 18 olika hotellsajters pris på hotell i Istanbul, se exempel:http://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/acq_lodging.cgi?event=result&site=reseguiden...
2012-10-20 09:17
Som det har skrivits så är Istanbul stort och det är därför smart att bo nära det man tänkt göra, t.ex. i Sultanhamet om man vill kolla på alla historiska sevärdheter runt där. Extra viktigt eftersom taxi fungerar urdåligt i Istanbul - vi blev lurade hela tiden.

Ni kommer att få det kanonmysigt i Istanbul och förhoppningsvis är det varmt och gott - det var det i alla fall när vi var där på höstlovet 2010. Underbart att kunna sitta ute och äta lunch i november.
2012-10-20 13:31
Glömde en sak i mitt tidigare inlägg till er som ska åka till Istanbul inom kort.

Restaurangerna som ligger under bron mellan den europeiska och den asiatiska sidan var där vi käkade bäst mat i istanbul. Visst var det turistigt men det var trevligt att sitta och titta ut över havet och se fiskarna som stod ovanför och fiskade.

Och vi hade som sagt rejält svårt att hitta god mat i Istanbul trots att vi försökte med stora internationella hotell och lokala restauranger. det var lite trist kan jag tycka men broställena räddade oss som sagt - men där var ju förstås mest fisk ska tilläggas.

Vid ett annat besök i Istanbul så käkade vi middag på den anrika restaurangen som ligger i anslutning till stationen där Orientexpressen kommer in men inte heller det var något vidare eller mycket att ha.

Kan någon bidra med tips var man kan äta bra i Istanbul så vore det spännande att få ta del av dessa tips?
2012-10-20 18:59
När man gör sitt första besök i Istanbul gör man klokt i att bo i området Sirkeci/Sultanahmed, eftersom de flesta trots allt vill se de kända sevärdheterna i Istanbul som Hagia Sofia, Blå moskén, Stora bazaren, Romerska cisternen, Topkapi palatset osv. De ligger alla nära varandra och på gångavstånd. Finns många hotell i detta område, så även finare hotell. Ipek palats t ex är bra, och det har även en bra restaurang högst upp med bra priser och fantastisk vy över Bosporen. Det ligger lite gömt så många tänker inte på den, men väldigt nära Eminönu-hamnen och Galatabron. Våga gå lite off på gatorna och se vilka restauranger turkarna sitter på - där är maten bäst! Oftast sr det väldigt enkelt ut, och inte linnedukar osv, men där är maten alltid bra skulle jag säga! (Anser även min man, som är turk.)

Hoppas ni får en bra resa! :-)
Skriv svar
Visningar: 3586  |  Dela med andra:    
Annons:
Här bor du bäst på hotell i Istanbul
Här bor du bäst på hotell i Istanbul
av Teresen, 30 apr 2014
Guide till Istanbuls mest populära områden - Istanbul är Turkiets pulserande favoritstorstad där öst möter väst. Planerar du en långweekend här snart så börjar du säkert fundera ...
Istanbul i mitt hjärta
Istanbul i mitt hjärta
av Karinamalik, 31 jan 2014
Staden som symboliserar mysticism och orienten - Istanbul symboliserar mysticism och orienten precis som boken ”Tusen och en natt”. Det tycker vår medlem Karina alias " ...
9 bästa tipsen till storstaden Istanbul
9 bästa tipsen till storstaden Istanbul
av Khaki, 16 nov 2013
Nybörjarguide till populära weekendresmålet - Storstaden Istanbul är hetare än någonsin som weekendresmål. Här finns sevärdheter i världsklass och priserna på både boende och mat ...
Istanbul - den perfekta weekendstaden
Istanbul - den perfekta weekendstaden
av Camjo, 18 maj 2013
Nybörjartips till staden där alla sinnen får sitt - Istanbul är staden där öst möter väst, men också där världsarvskultur och charmiga basarer möter nya hippa gallerier, barer ...
Relaterade sökningar

var ska man bo i istanbul

,

istanbul tips

,

hotell istanbul tips

,

vart ska man bo i turkiet