Hybil Hertz igenom Ryanairshemsida

10 maj 2012 23:30
Visningar: 2576
Jag ska hyra bil i sommar i spanien och det är ganska dyrt pga högsäsong.
Om man bokar Hertz igenom Ryanairs hemsida så är det mkt billigare än på Hertz egna hemsida.

Jag ska inte flyga med Ryanair, på bokningsidan står det att Herz ev vill se flygbiljetten ifrån Ryan som bevis annars kan avgifter uppkomma.

Nån som vet om man måste visa biljetten och vilken straffavgift kan vara aktuell? (har mailat Hertz utan svar)
11 maj 2012 14:27
Hej!
Egentligen har jag inte svar på din fråga, men jag brukar boka via SAS även om jag inte flyger SAS (dock StarAlliance) och det har hittills alltid gått bra. SAS har bättre deal med både AVIS o Hertz.

ANNARS kan du ju kostnadsfritt gå med i Hertz Club och därigenom få rabatt och andra förmåner.

Lycka till!
11 maj 2012 16:15
Personligen skulle jag strunta i att låsa mig till bara hertz,boka bilen genom en bokningssida istället som tex. någon av nedanstående det brukar trots Avis o Hertz Europecars rabatter nästan alltid bli klart billigare.

jag har använt mig av såna hyrbilssidor massor av gånger och jag har alltid blivit nöjd,ibland är det faktiskt så att bilen du hyr mycket billigare hos nån bokningssida ändå levereras av tex. Hertz Avis eller Europcar.

http://www.ebilhyra.se/Home.do?affiliateCode=google&label=Brand1-BXc2xr3SWMclh8bRsHEikwS9310573452&ws=&gclid=CLHarLK0-K8CFU8wmAodHGbvGg

http://www.holidayautos.se/default.aspx

http://www.autoeurope.se/

fler hittar du på min länksida här.
http://fiskeofritid.webs.com/reselnkarhyrbilarmm.htm
mvh. Bosse.
11 maj 2012 18:11
Tack för svar!

Jag håller med Bosse attt nedanstående hyrbilsfirmor alltid har lägre priser.
Jag har dock märka tt i tex spanien där jag oftast hyr bil att den firman man blir tilldelad(oftast inhemska) blåser en på följande:

Man får betala överpris för en tank tex 80 euro istället för ca 40 euro
Går bara lämna tillbaka tom, vilket man förlorar 10-40 euro eftersom man inte kan och orkar hålla på räkna ut exakt på semestern hur mycket man ska tanka för att precis stanna soppatorsk hos uthyraren.

Enligt mina uträkningar så kan man lägga på ca 60-870 euro xtra på de billigaste priserna hos tex holiday autos.

Jag försöker alltid hyra igenom norwegien(cartraveller) där kan man välja Europcar.

Nu var de tyvärr ganska dyra denna gång.
13 maj 2012 00:17
Visst du blir ofta debiterad soppan men det spelar ingen större roll vem du hyr av, sist hyrde vi av europcar på cypern och blev debiterad närmare 1000kr för soppan (vilket gav ett literpris på 20kr istället för 10kr på macken) så vad du blir debiterad med är oftast beroende på vilken ort du hyr bilen inte var du bokat den.

jag tycker det är hugget som stucket om jag betalar 1000kr för bilen på en bokningssite och 800kr för soppan när jag hämtar ut bilen som jag kan köra ur utan att krångla med att fylla fullt innan jag lämnar igen den,alternativet är att betala kanske 1800kr -2500kr direkt hos europcar för samma bil och tanka för några hundringar precis innan jag ska hem men det är ju en smaksak.

Min erfarenhet är i allafall efter att ha hyrt ganska mycket bilar de senaste tio åren är att det som du säger blir mer o mer vanligt att första tanken debiteras redan när du hämtar ut bilen , oftast räcker den första betalda tanken och det gör ju at man inte behöver krångla med att tanka upp när man lämnar tillbaks bilen och slutsumman blir oftast lägre än att hyra direkt via de större bolagens hemsidor i alla fall.
Mvh Bosse.
13 maj 2012 09:21
Ok, tack för svar!

Jag har hyrt bil mest i Alicante på Europcar och de debiterar inte bensinen vid längre hyra och debiterar skäligt vid kortare hyra, kanske är det så att det skiljer sig emallan länder, kanske har de franchaise eller så skiljer de på hur de ska blåsa kunderna i olika länder.:(

/P