Hotell - Tribeca/Soho området

Av Atrules
11 nov. 2014 14:03
Visningar: 262
Hej,
jag och frugan ska åka över till New York under jul. Vi har tittat runt på en massa hotell och slutligen fastnat för Sheraton Tribeca på Canal Street.

Tänkte kolla om någon har erfarenhet från denna hotell samt området? Är det ett bra läge på hotellet och är området säkert?

Har hört att det ska vara trevligt kring Soho men jag vet att det kan vara stora skillnader på nån gata hit och dit därav frågan.

Tacksam för svar!
Av Paulina
17 nov. 2014 11:24
Hej,

Va härligt med en NYC-resa över jul. Det är supermysigt i New York runt jul!
Har ingen erfarenhet från hotellet men Soho är ett riktigt mysigt område. Jag har inte upplevt några konstiga kvarter där omkring. Hotellet ligger bra till tycker jag, och det är smidigt att ta sig mer norrut på Manhattan via tunnelbana.

Hotellet har fått bra recensioner från tidigare gäster också. http://www.reseguiden.se/hotell/sheraton-tribeca-new-york-hotel-new-york/l4570033

Kanske hittar ni lite bra tips på saker att göra i den här artikeln: http://www.reseguiden.se/artiklar/experternas-tips-till-new-york-9940

Trevlig resa!
Av Hkn
17 nov. 2014 12:17
Hejsan,

• SÄKERT?
I princip finns det inga osäkra områden på Manhattan idag. Brottsstatistiken är tydlig: Alla brottstyper har minskat sedan 1994 när man införde policyn om nolltolerans och började sätta dit buset även för småbrott.
Från 1994 till 2013 gick t ex antalet rapporterade bilstölder per år ner från 146.925 till 8.065.
New York är en av världens absolut säkraste storstäder. Punkt. Soho/TriBeCa är inget undantag.

• CANAL STREET?
Canal Street är... livligt. Det pågår försäljning av det mesta. Köpa en bergsprängare (gamla sortens bärbar stereo) eller fake-versioner av dyra väskor? No problem! En del försäljare har öppet till sent, men de flesta stänger vid 7-blecket på kvällen. Tycker du att det känns scruffy? Var glad för det. Det är en av de sista områdena som inte bara är glasfasader och new real estate money.

- Om jag inte har koll på en gata, så brukar den här sajten vara bra (sidan är minst sagt omodern, men den går igenom allt – från kvarter till kvarter): Länken går till Canal och West Broadway, alltså precis vid Sheraton Canal Street): http://www.nysonglines.com/canal.htm#wbroadway

- Den här sidan säger också en del om vad Canal St. är för något: http://www.nychinatown.org/canal2.html

• SOHO?
Soho (South of Houston Street) var tidigare ett edgy område med mängder av små butiker med ganska unika grejor. Idag är det ett ställe där stora varumärken klämmer in flagship stores modell mindre (många har även större butiker på 5th Ave).

• Soho är renoverat och uppstädat jämfört med för 20 år sedan. Det betyder inte att det är otrevligt att vara där – de gamla fasaderna (cast iron buildings) gör bebyggelsen lite speciell och det är ont om riktigt höga hus. Dock; det är tillrättalagt och... tråkigt om du frågar mig. 70% av butikernas försäljning går till turister. Sådant påverkar sortiment och priser. Dessvärre oftast till det sämre.

• Det som återstår av det 'gamla' Soho är en del gallerier. Annars har de udda och mer spännande butikerna flyttat till områden med mer sansade hyror; läs Alphabet City, East Village, Lower East Side eller över bron till Brooklyn.

Mina 5 cents,

:: hkn ::