Hawaii

Av Marsam2
25 aug. 2016 06:31
Visningar: 422
Hej. Vi funderar på Hawaii i juni. Är det en bra tid? Är precis i början på planeringen. Undrar hur det fungerar med inrikesflyg mellan öar? Är det enkelt att boka inrikesflyg i förväg eller ska man boka på plats? Kostnad på ett ungefär för inrikesflyg? Funderar på 2-3 veckor. Hur många stopp kan vara lagom då? Tacksam för svar :) / Maria
Av Hawaii
25 aug. 2016 08:11
Hejsan! Jo, flyg mellan öarna fungerar alldeles utmärkt! Vi kallar det för "inter island flights"! Hawaiian Airlines har typiskt 20-25 flyg i varje riktning, varje dag från Honolulu till Lihue (Kauai), Kahului (Maui) och Kona och Hilo (Big Island). Priset för en enkel resa varierar beroende på tid på dygnet, från runt $80 och upp till kanske $130 eller så. Men har man lite flexibilitet är det lätt att få de lägre priserna. Definitivt bra att boka i förväg - blir ofta billigast så. Men tyvärr kan Hawaiian Airlines vara knepigt att boka med svenskt kredit kort. Lätt att kolla, och om det inte går får du nog använda en resebyrå.
Juni är en bra månad, men högsäsong. Maj däremot är lågsäsong. (Sommaren är högsäsong eftersom barnen är lediga från skolan och massor med barn familjer tar semester på Hawaii).
Normalt brukar man rekommendera en vecka per ö, så 2 veckor: 2 öar eller 3 veckor: 3 öar.
Av Marulk
25 aug. 2016 18:03
Var 1v i juni denna sommar, lagom varmt o go värme i hav
Vi hann dock bara med Oahu
Reser gärna dit igen o då plan för fler öar. Tips om Oahu, boka hotell östra del av Waikikii, lite lugnare o finare strand. Bilder här på RG
26 aug. 2016 03:31
Juni är en mycket bra tid på året att åka och i regel den månad med minst regn i Hawaii.

Lite off-topic men medans många åker dit västerut med mellanlandningar på det amerikanska fastlandet, kan ett intressant upplägg vara att istället ta sig dit via mellanlandning i Japan, och hinna med några dagar där. Första halvan av juni i Japan är ljuvlig (hortensior till höger och vänster) och varm. Andra hälften (kanske mellan 15-20 juni) börjar dock regnsäsongen krypa in.

Hawaiian Airlines har flera direktflyg dagligen från de båda flygplatserna i Tokyo (Narita/Haneda) och ett om dagen från Osaka (Kansai).