Hawaii

2 feb. 2014 18:34
Visningar: 1015
är väll kanske lite långt fram i tiden med dett nu men ska åka till hawaii i augusti med vän och behöver lite tips och råd på vad man inte ska missa och om de ens är en bra månad att åka dit i? samt ständiga frågan... pengar? är de dyrt och va är en rimlig Budget för 1,5-2 veckor. tror vi bestämt oss för Honolulu...
tacksam för hjälp!!
Av Hawaii
2 feb. 2014 21:15
Definitivt inte för tidigt att börja planera! Augusti, som i princip all månader i Hawaii, är en bra månad. Garanterat varmt och med mycket minimal risk för regniga dagar, även om man kan räkna med en kort och intensiv och behaglig (uppfriskande) skur vissa eftermiddagar. På vintern kan det inträffa att det regnar i flera dagar i sträck, men det är otroligt sällsynt under sommaren.
Budget: omöjligt att säga. Beror på om du vill ha hostel för $30/dygn eller hotell (i princip $100/dygn och uppåt för ett rum). Mat: fastfood för under $10 för ett bra mål eller $20-30 (och uppåt) på en vanlig restaurang. Att ta sig runt på Oahu med "The Bus" är billigt. Tror det kostar $2 varje resa. Men hur länge skall du vara i Hawaii? En vecka? En månad? Rekommendationen är normalt c:a en vecka per ö. Att tillbringa längre tid än så på en ö är lite slöseri med tiden. Här lite tips om Oahu som jag lagt upp tidigare:

O’ahu (“The Gathering Place”): med delstaten Hawai’is huvudstad Honolulu, och välkända Waikiki Beach. C:a 900.000 innevånare på en ganska liten ö (c:a 1545 kvadrat km). D.v.s. massor med folk överallt! De flesta flygningarna till Hawai’i ankommer Honolulu även om en del flygningar från Nord-Amerika numera också går direkt till Maui och Kona.
Diamond Head, en utdöd vulkan krater bara någon km öster om Waikiki är värt ett besök. Finns en stig hela vägen upp till toppen. Inte speciellt högt.
Hanauma Bay, längre österut, en välkänd strand. Bra snorkling.
Kailua: det finns fina stränder vid Kailua. Från Honolulu kan man ta Pali Highway dit. Missa inte Pali Outlook på vägen dit – fantastisk utsikt över Kailua och Kaneohe.
Polynesian Cultural Center uppe på nordost kusten. Minst en halvdag. Mycket turistiskt men intressant i alla fall. Man kan se hur alla de olika folken i Söderhavet bor, plus de har en helt utmärkt show varje kväll med Polynesisk dans och musik.
“North Shore”, i stort sett mellan Hale’iwa och Wai’mea. Enorma vågor på vinter halvåret (inte bra att bada då!).
Pearl Harbor, ett par km från flygplatsen. Kom dit tidigt på morgonen. Det blir ofta långa köer senare på dagen för att ta båten ut till Arizona Memorial.
Waikiki Beach - sist men inte minst, som är en sevärdhet i sig själv. Alltid massor med folk, mest turister, och mest amerikanare och japaner. Nästan alla de stora hotellen ligger här, och mångra mindre också givetvis. Och MASSOR med alla möjliga restauranger.
25 mars 2014 11:46
"Hawaii" har som vanligt superkoll och hans rekommendationer sammanfattar det mest (kul med folk som verkligen kan områdena som diskuteras här på forumet).

Jag har samlat en del restaurangtips för Waikiki här: http://runtklotet.com/2013/07/25/hawaii-honolulu/
Det enda jag kan säga är - missa inte Tonkatsu! En japansk restaurang under en av hotellskraporna som serverar den bästa Tonkatsun jag ätit utanför Japan