Giltigt pass Turkiet?? Hjälp!

28 apr. 2013 14:00
Visningar: 1998
På ons åker vi till Side och ser nu att sonens pass är giltigt till juli 13. Hur är det med giltighetstid egentligen?? Får olika svar överallt och måste veta till 100%!

Kan nån som verkligen VET svara på detta?
Tacksam för kvickt svar
28 apr. 2013 15:11
Detta svar hittade jag på: http://www.destinationturkiet.se/fakta-om-turkiet/

Pass och Visum: Ett giltigt pass måste alla som reser till Turkiet ha med sig och passet måste vara giltigt så att det täcker ditt hemresedatum. Visum är något som vi svenskar inte behöver när vi reser till Turkiet, men om man inte är svensk medborgare så måste man ordna sig ett.

Min dotter var i Turkiet i mars i år och hennes pass går ut i slutet av juli, jag vet att jag läste någon stans att passet skulle vara giltigt i 3 månader efter hemkomst. Nu hade vi ju inte tidspress på oss så det var ju lugnt. Du kan ju kontakta Turkiska ambassaden och kolla för att vara säker.

Jag hittade även information om att passet skulle vara giltigt i 3 månader efter utresa. Detta hittade jag på:
http://www.turkietresor.se/fore-avresan

PASS OCH VISUM
Samtliga resenärer behöver giltigt pass och det gäller även för barn under två år. Resenären är själv ansvarig att se till passet är giltigt minst tre månader efter hemresa för resor inom Europa och minst sex månader till övriga länder. Viktigt att passet är intakt. Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Resenärer som inte är svenska medborgare eller som har främlingspass måste själva kontrollera om de behöver visum och själva se till att de har giltiga inresedokument till Turkiet. Skulle det uppstå problem på grund av ogiltigt pass eller resenären blir nekad visum är inte resenären berättigad att få eventuell ersättning och heller inte återbetalning av inbetald resa. Resenären är själv ansvarig att uppfylla det krav som krävs för att delta i resan.

//Ellismellis