Förstagångsresenär, Kroatien för par

7 mars 2016 12:55
Visningar: 1380
Hej!
Jag har spenderat flera dagar inne på detta forum men tycker inte att jag blir något klokare så jag skriver ett eget inlägg.

Jag och sambon, båda 26, vill resa till kroatien för första gången.
Jag har tänkt 9 dagar i juli, v27, vilket jag förstått inte är det bästa valet. Men vi har inget annat alternativ.

Vi vill ha bra bad, helst med strand men funkar ev med klippor om många andra fördelar finns :)
Hyfsat barnfritt.
Inget party behövs, vi tycker om att ta det lugnt, strosa å äta gott på restauranger.
Helst av allt kort transfertid!

Vi bor i karlstad och har 3 timmar till gardemoen/landvetter/arlanda. Så vi kan flyga till alla ställen i princip! :)

Vad har ni experter för tips? :)
Av Desires
7 mars 2016 14:13
Finns så många platser, så svårt att råda - Och javisst i juli är det mycket folk överallt där, men förstår att ni ej har ngt val...Tror ni ändå ska undvika de större städerna som Split, Dubrovnik då! Den läckra byn Hvar på ön m samma namn är mycket populär även bland yngre folk, men där brukar det också vara proppfullt i juli.

Jag tror kanske de mindre orterna BRELA eller BASKA VODA skulle passa. För att ta er dit flyger ni reguljärt till Split (Norwegian eller SAS), flygbuss till Split (ca 45 min), sedan tar ni ny buss från Splits hamn till Makarskakusten. Har själv besökt dessa platser, Brela är den minsta byn, så Baska Voda, som är en litet större turistort kanske vore bättre för er! Jättefina klapperstensstränder i detta område (Här foton o tips om Brela o det området http://www.desires.se/#post184)

En annan ort ni nog skulle gilla är den söta lilla världsarvsstaden TROGIR, som ligger bara ca 15 min bilväg från Splits flygplats. Den lilla genuina gamla stadsdelen dräller av bra utetavernor, småbutiker, mysiga utebarer i "gammal" fin miljö. Det ska finnas 150 olika restauranger i denna lilla stad! Badar gör ni helst via badbåtar ut till Ciovo, jag kanske har missat de bästa baden runt Trogir, men tycker därför att havsvattnet just här omkring tyvärr inte är lika kristallklart turkosblått som överallt annars där jag varit i Kroatien, men Trogir är en jättemysig stad att semestra i ändå! Mer om Trogir här http://www.desires.se/#post194 (Nr 3 i det inlägget!)

Ön VIS har blivit vår favorit, men den ön ligger längst ut i havsbandet - ca 1,5 timme m färja från Split - o ni skriver att ni vill ha så kort transfertid som möjligt, därför är det nog inget att rekommendera för er. Trogir är alltså det som ligger närmast Splits flygplats.

Men ni kan naturligtvis även flyga till Zadar, också en trevlig stad! Här kan du läsa lite och förhoppningsvis få lite inspiration om den staden http://www.desires.se/#post51
Av Trea
11 mars 2016 19:39
Kroatien är fint på många håll, så det finns många ställen att välja på! Hela Makarska rivieran är fin och också öarna, till exempel Hvar och Brac. På Makarska rivieran finns många olika fina orter, men jag har hört att just Makarska nästan är fullbokat (vet ej säkert). Själva gillade vi mycket byn Bol på ön Brac. Den kända stranden Zlatni Rat är en grusstrand, om det är bättre än klippor (sand är ju väldigt ovanligt i Kroatien). Hvar på ön Hvar är också trevligt, med ett kanske större utbud av restauranger och barer än i lilla Bol. Vi har samlat alla våra tips på trevliga ställen i Kroatien här:
http://www.freedomtravel.se/restips/europa/balkan/kroatien/
Av Ales
11 mars 2016 20:13
Hej!
Håller med om Makarska rivieran;)
Vi har åkt till Kroatiens alla hörn så det känns som hemma! Dock tycker jag (definitivt) inte (men smaken är som baken;)) att ni ska åka till Baska Voda eller Brela.. Det är fantastiskt fint vatten där men är ni 26 kommer ni inte att hitta något för er och det är definitivt inte barnfritt...
Där tror jag nog att Makarska alt lite mindre Tucepi är mer för unga.... Finns allt från fantastiska barer och restauranger till häftiga uteställen...
Vi har barn men väljer att bo i Makarska och köra till Baska Boda för att bada..
Hälsar
Leila
24 mars 2016 13:33
Jag skulle definitivt rekommendera Primosten för er då, ca 30 min norr om Splits flygplats. Primosten är ett bra resmål för sällskap som reser första gången till Kroatien. Det är lagom turistigt, härlig atmosfär och massvis med saker att hitta på. Kika in på http://dalmatiaapartments.se där hittade jag bra tips och många fina boenden.
Av Anniem
12 juni 2016 01:10
Jag älskar Supetar på ön Brac, det tar under en timma att komma dit med färjan från Split. I Supetar är det stenstränder med större eller mindre stenar beroende på var man väljer att vara (men inga klippor). Det finns även sand på en liten del av stranden. På stranden finns det några strandbarer och lite aktiviteter som bananbåt, vattenskoter osv. Supetar är litet men ett bra ställe att strosa runt på och en hel del rastauranger att välja på. Jag gillar det lite större Makarska också, men upplever att stranden i Supetar inte är lika "trång".