Första resan till Mauritius

Av Socman
26 dec. 2013 11:26
Visningar: 3273
Hej på er!
Har funderingar att resa till Mauritius. Ser helt underbart ut. Har läst här på forumet om Mauritius men det är inlägg från typ 2007. Undrar om någon varit där nyligen eller känner till Mauritius.. Vi är 7 vuxna och ett barn på 3 år som ev åker. Syftet med resan är upplevelser och att ta det lugnt med sol och bad och snorkling.
Funderar också på säkerheten. Var i Kenya för två år sedan och där rekommenderades man inte lämna hotellet ensam utan helst med någon kenyan med som guid.
Tack på förhand
26 dec. 2013 22:11
Hej!
Mauritius är en underbar ö! Passade på att resa dit nu i höst när Emirates Airlines hade specialkampanj. Väljer ni en resort som har 4-stjärnor eller högre kommer ni garanterat få fina dagar med härligt sol och bad. Maten och servicen håller hög kvalitet.

Mauritius är en säker ö - lokalbefolkningen är oerhört trevlig och välkomnande. Men även om Mauritius räknas som en av Afrika rikaste nationer upplevde vi det som att majoriteten levde under rätt enkla förhållanden. Inte riktigt den bild vi hade innan vi åkte. Men rädda kände vi oss aldrig när vi besökte huvudstaden Port Louis eller när vi gick längs med stranden bortom hotellet.

Jag berättar gärna mer om du är intresserad!

Mvh
Av Socman
27 dec. 2013 10:29
Tack så jättemycket för ditt svar!
Bokade ni via resebyrå eller reste själva. Vill gärna höra mer om er resa :-))
27 dec. 2013 19:44
Vi valde att boka själva. Vi tittade på bl a Ving och Apollo som också erbjuder resor till Mauritius men de hade inte det hotell som vi var intresserade av.

Vi flög med Emirates Airlines via Dubai till Mauritius. Ett väldigt bekvämt och lyxigt flygbolag - även i ekonomiklass. Men lite jobbigt att man landade vid kl 22 på Dubai och sen fick vänta till kl 03 för nästa flyg vidare till Mauritius. Men prismässigt var Emirates betydligt billigare än Air France och Air Mauritius.

Vi bodde på Le Meridien Ile Maurice på västkusten. Långt ifrån det finaste hotellet på Mauritius men de hade prisvärda halvpensionspaket (frukost och middag). Vi gjorde dagsutflykter till bl a Port Louis - huvudstaden, Black River Gorges Nationalpark och Casela Park - där vi vandrade och klappade lejon och tigrar, ner till Le Morne-halvön (sydvästra delen), och till Belle Mare och ön Ile aux Cerfs på östkusten.

Västkusten (Flic en Flacq) och de norra delarna (Grand Baie) är betydligt mer exploaterade - i form av hotell och restauranger - än öst- och sydkusten. Vad man föredrar är en smaksak.

I och med att ni är ett så stort sällskap kan det vara svårt att på egen hand få ihop boende på ett hotell - antingen så har de inte så stora rum/sviter eller så blir det väldigt dyrt. Vet inte hur beroende ni är av att ha t ex halvpension eller all-inclusive. Annars är mitt tips att ni kikar på Home Away ( www.homeaway.se ) eller Flipkey ( http://www.flipkey.com/mauritius-villa-rentals/g293816/ ) - Mauritius fullkomligt dryper av fina och stora strandvillor som hyrs ut till bra priser! :-)

Men vill ni bo på hotell så tycker jag absolut att Ving och Apollo har prisvärda paket. Sedan finns det nischade resebyråer som Lime Travel och Travel Beyond som säkert kan skräddarsy en resa för större sällskap - men de tar också betydligt mer betalt.

Hoppas att mina erfarenheter är till hjälp.
Mauritius är en ö som vi definitivt kommer att återvända till! :-)
Av Socman
29 dec. 2013 09:28
Super tack för dina svar. Kan tänka mig att ni haft en underbar semester. Ofattbart fint när man ser på bilderna. Du har hjälpt mig mycket i vår planering. Vi kommer nog att hyra ett hus/lägenhet. Funderade lite hur maten är, både i smak och kostnad.
Ha det bra
29 dec. 2013 15:51
Maten på hotellet - och även ute - höll väldigt god standard. I och med att Mauritius är influerat av både den indiska, afrikanska, franska och kinesiska befolkningen fanns det allt från curryrätter och nudelsoppor till fransk bistro och kreolska köttgrytor att välja mellan. Givetvis fanns det mycket skaldjur och fiskrätter.

Nu var vi aldrig så mycket i matbutiker och torg - förutom när vi köpte frukt i Port Louis - så kan inte ge dig några större handfasta råd vad det gäller priser. Frukt var iallafall billigt (den mauritiska ananasen är gudomlig). Minns att det fanns gott om färsk fisk, grönsaker och kött. Som vi förstod så var köttet importerat främst från Sydafrika och Australien medan fisken givetvis fångas utanför Mauritius kust.

Om ni hyr en villa eller lägenhet är det bäst att ni kontaktar ägaren direkt med frågor om närmsta matbutik och restauranger. Hyrbil (t ex minibuss) kan behövas - men tänk på att det är vänstertrafik. När det gäller restaurangpriserna - utanför hotellområdet - var det billigt.. :-) Men tyvärr inte lika billigt som i Sydostasien - men helt klart prisvärt.

Har du någon mer fråga så hör av dig.

Lycka till!
Av Socman
29 dec. 2013 20:47
Vill bara tacka dig så mycket för allt du delat med dig!!
Ha det bra och ett gott nytt år :-))