Förlova sig i USA, Kalifornien.

7 apr. 2014 13:53
Visningar: 452
Hej!
Jag och min pojkvän har varit ett par i 3,5 år och vi har bestämt att vi ska förlova oss när vi åker till USA nu i maj 2014. Vi kommer bland annat besöka New York, bila från San Francisco till San Diego och avsluta med Grand Canyon och Las Vegas.

Det blir ju uppenbarligen inget "överraskande frieri" men vi vill ändå göra något speciellt den dagen. Har varit inne på att göra något mysigt (kanske picknick) på en fin strand, finns ju massvis eller kanske göra det i Hollywood. Har aldrig tidigare varit i USA så har ingen aning om vad som är bra och inte bra. Vad är era bästa godbitar som skulle passa en mysig förlovning? Ständer, upplevelser, restauranger, alla tips är välkomna!

Hälsningar
Av Hawaii
7 apr. 2014 17:11
Havet är kallt i maj i södra Kalifornien och chansen är MYCKET stor att vädret kommer att vara mycket svalt med gråa moln så en dag på stranden blir nog knappast "mysig" såvida ni inte bultar på er rejält. En trevlig restaurang tror jag nog kunde bli mycket lyckat, och det finns ju massor. En mysig restaurang i San Diego är Bo Beau, 4996 West Point Loma Blvd. i Ocean Beach stadsdelen. Stranden är en knapp km därifrån så en liten strand promenad kanske, och sedan en fin middag? Länk:

http://www.cohnrestaurants.com/bobeaukitchenbar (Har själv varit här flera gånger)

Eller om ni vill göra något HELT annorlunda: Från San Diego kör I-15 norrut till Lake Poway i staden Poway och hajka upp Mount Woodson (ett par timmar upp och ner), och ha frieriet på Potato Chip Rock. Det finns alltid massor med folk där, och berätta för någon vad ni skall göra och de kommer att tycka att det är toppen att ta bilder av er ute på Potato Chip Rock. Amerikanare älskar sådant! Länk:

http://californiathroughmylens.com/potato-chip-rock-mt-woodson-summit-san-diego/

PS. Den bästa bilden är längre ner på sidan.
7 apr. 2014 18:06
Tack för svaret! Jag har inte ens tänkt på att vädret kanske inte tillåter en eftermiddag på stranden. Jag trodde att vädret i Kalifornien i mitten på maj skulle vara riktigt härligt. Då stryker vi nog den idén. Det sist nämnda du skrev ser jätteintressant ut, ska absolut kollas upp mer! Stort tack återigen.
Av Hawaii
7 apr. 2014 18:12
Bara så att du vet: vädermässigt sett är nog maj och juni de 2 tråkigaste månaderna i södra Kalifornien. Kallas för "May gray" och "June gloom" av de som bor där. Kommer man lite inåt landet är det större chans att det klarnar upp framåt dagen. Morgnarna är nästan alltid helt gråa ute vid havet. Poway ligger c:a 2 svenska mil inåt landet. Bodde själv där i 7 år.
Av Birgere
7 apr. 2014 19:09
Sol ned- eller uppgång i Grand Canyon, men googla lite på places to propose så hittar du massor med tips som även bör fungera för en förlovning. Se bara till att inte stå mitt i en folkmassa.
Av Marulk
7 apr. 2014 20:27
Som Birgere skriver - Grand Canyon vid soluppgång är romantiskt - det var ett o annat par som dukat upp med champagne lagom till Sunrise.
Ska ni sedan gå ett steg längre rekommenderar jag vigsel i Svensk/Norska Sjömanskyrkan i SF på Hyde Street. Utsikten från kyrkans balkong är fantastisk.
Lycka till!
Av Ziesta
8 apr. 2014 10:51
Jag har en kompis som gifte sig nere i Grand Canyon. De bokade ett helikopterpaket med champagne, vigselförrättare, film m.m. så det kanske vore nåt även för en förlovning!

Annars är det ju populärt att förlova sig i Empire State Building eller någon annan hög byggnad i New York. :-) Kanske dock mysigare att sitta ner på något romantiskt ställe med fin utsikt, typ någon takbar/restaurang. Eller en picknick i Central Park med utsikt mot skyskraporna..
8 apr. 2014 13:42
Tusen tack för alla svar, ni är så hjälpsamma. New York låter inte så lockande för vår del men däremot Grand Canyon! Låter väldigt fint, att jag inte tänkt på det innan.