Föräldralediga i Thailand, tips?:)

Av Lisen33
13 okt. 2015 13:40
Visningar: 691
Vi har en dröm om att ta ut en del av vår kommande föräldraledighet i Thailand! Det blir ditresa tidigast i september (vår dotter är då 6 mån) och hemresa senast i början av februari, troligast 1-3 månader totalt!

Skulle vara toppen med era bästa tips på ett eller flera resmål ni rekommenderar! Vi trivs bäst där det inte är så mycket "charter-känsla" och inte bara svenskar:)

Andra tips?

Stort tack på förhand!:)
6 nov. 2015 09:34
Hej,
Vi gjorde precis en sådan resa förra året, med vår då 3-årige son samt dotter på 16 månader. Vi var borta i två månader, varav tre veckor då vi kuskade runt och fem veckor då vi var på ett och samma ställe. Vår erfarenhet blev att det var skönt att inte flacka runt i hela Thailand med långa resesträckor mellan orterna när man har småbarn med sig. Vi höll oss i Krabiområdet och förflyttade oss mest med färja mellan ställena. Vår resrutt såg ut så här: Tre dagar i Phuket för att vi och barnen skulle komma in i dygnsrytmen i lugn och ro. Sen färja till Phiphiöarna där vi åkte till en lugn strand på norra Phiphi. Jättefint och härligt! Vi var där i ca 4 dagar. Lite dyrare att äta där pga begränsat utbud. Sen vidare till AoNang, som är stort och där hander mycket om man vill. Där var vi i en vecka innan vi fortsatte till Koh Lanta och några dagar på den lugna stranden Klong Nin. Sen fortsatte vi till Koh Mook och Sivalai Resort. Ett riktigt paradis! Lite lyxigt och väldigt tjusigt. Dyrt att äta på hotellet, men det går att ta sig till andra ställen att äta på, även om det blir en bit bort. Helt klart värt några dagar. Våra sista fem veckor var vi på den mest "turistiga" stranden på Koh lanta, Klong Dao. Ni ville ju inte ha för turistigt, men jag måste ändå slå ett slag för Lanta. Det är underbart när man åker med barn. Det är lugnt, men finns ändå en del att hitta på. Det blir ju faktiskt lite tråkigt att sola och bada hela dagarna i åtta veckor. Långgrund strand, barnstolar på nästan varje restaurang osv. Vi lärde känna några andra svenska barnfamiljer så vi fick lite social stimulans också. :) Längre söderut på ön finns stränder som är mindre turistiga, tex Klong Nin. Det var skönt att komma till Lanta och packa upp väskorna efter tre veckor i resväska. Småbarn kräver ju en hel del utrusting som ska upp och ner i väskorna hela tiden - blöjor, solskyddsdräkter, solkräm, myggnät, nappflaskor, you name it. Därför kan jag rekommendera att inte byta ställe alltför ofta.
Jag bloggade en del från resan om det kan vara av intresse:
http://siggemckvack.bloggplatsen.se/
Kolla i arkivet på januari och februari 2014 så hittar du det.