Florida jul & nyår 2014

2 sep. 2014 17:56
Visningar: 699
Hej!
Nu måste vi börja planera vårt boende m.m. Åker den 19/12 till miami och stannar tills den 5/1. Vi tänker oss att bo i Miami ev.south beach tre nätter. Därefter köra över till västkusten. Antingen bo i Forth Myers Beach eller Naples, Vilken är bäst? Vi är tre vuxna och två äldre tonåringar. Köra vidare ner mot Key West, kanske då bo i Marathon??
Sedan vidare upp mot miami igen. Hur låter detta? Vi vill shoppa, mysa, besöka Everglades, sola och bada. Jag vill även simma med delfiner. Annars har vi inte så mycket planer utan vill ha förslag på aktiviteter. Min man och son gillar fiske och flygplan i alla dess former. Finns där någon flygbas eller annat?
Vi kommer hyra bil och hämta den på flygplatsen i Miami. Något bolag att föredra? Funderar på att hyra lägenhet/hus samt även bo lite på hotell. Har tidigare hyrt via airbnb, annat förslag? Vill inte lägga jättemycket pengar på boendet. Funderar på att köpa en Ipad i Usa. Är det bra eller dåligt?? Tänkte även försöka låna en gps att ta med hemifrån-
Hjälp mig gärna med tips och ideér :-))
mvh Marie
2 sep. 2014 18:29
Hej!

Vågar t.o.m. påstå att ni är väldigt sent ute med planeringen, speciellt om det gäller hus eller lägenhet över Jul och Nyår så lägg på ett kol ;-)

Ni är där då det är som kallast (minst varmt) i vattnet, 19 i Naples och 22 i Miami Beach, Key West så fundera på det innan ni bestämmer er för Västkusten , lite väderdata: .http://www.floridasidan.se/Vader.php
Två veckor rusar iväg på nolltid även om ni spenderar all tiden i Miami Beach och med en tur till Key West så finns definitivt ingen risk att ni har för mycket tid,

Wings Over Miami http://www.wingsovermiami.com/ kan nog passa er, fundera också på en utfärd till Kennedy Space Center, en otrolig upplevelse om man är intresserad https://www.kennedyspacecenter.com/ (intressant även om man inte är speciellt intresserad).

Shopping: Det finns överallt i Miami Beach och Miami, ställen i området som är bäst enligt mig, Sawgrass Mills, Dolphin Mall, Swap Shop, Lincoln Road Mall, Aventura Mall, Ross Dress For Less, Marshals, Target, Macy´s o.s.v. o.s.v.

Hyrbilsföretag jag föredrar, Sixt (bäst än så länge) Avis inte mycket sämre, Hertz... Viktigt är att bli medlem hos företaget man hyr av, ger fördelar och bättre upplevelse. Kolla upp rabatter från olika håll.
Det finns hus/lägenheter på fler ställen så klart www.Sembo.se har en del, http://www.floridasidan.se/hyra_florida.php enbart skandinaviska kontakter, http://www.sunnyrentals.com/ , http://www.homeaway.com/ , http://www.flipkey.com/ ......

GPS är bra att ha, kan ni låna en så är det väl utmärkt....
Av Birgere
2 sep. 2014 19:04
Håller med allt Floridasidan skriver.
Hade jag varit er hade jag hellre tagit Orlando än västkusten vid denna tid.

Fisketurer finns det gott om ute på the keys, allt från halvdagar till flera dagar.

Simma med delfiner, eg bada med delfiner finns det tex några ställen ute på the Keys annars så finns ju Discovery Cove. Kostar ganska mycket men är en upplevelse.

Vill dom flyga så kan dom testa själva, tex http://www.viatorcom.se/sv/7384/Orlando-tours/Flygturer/d663-g1-c1

Ipad fungerar utmärkt att köpa i USA, vi köpte en förra hösten och en ny modell ska ju vara pågång till hösten. Den Ipad air vi köpte blev ung 25% billigare än i Sverige.

Köp en GPS app till telefonen, vi och många andra använder Navigon men det finns andra. Det viktiga är att kartorna ligger lagrade i telefonen.
airbnb är främst för städer medan tex homeaway, flipkey osv har mer semesterbostäder.
3 sep. 2014 06:57
Hej!
Tack för era svar! Funderar ändå på västkusten, får kanske bada i pool istället ;-))
Är där annat att göra i Orlando om man inte vill gå på temaparker?? Funderar vidare på Kennedy Space Center vilket var med i våra tidiga planer. Kändes som om det var ganska långt att köra från Miami??
mvh Marie
Av Birgere
3 sep. 2014 07:18
Citerat från Mariebackman:
Hej!
Tack för era svar! Funderar ändå på västkusten, får kanske bada i pool istället ;-))
Är där annat att göra i Orlando om man inte vill gå på temaparker?? Funderar vidare på Kennedy Space Center vilket var med i våra tidiga planer. Kändes som om det var ganska långt att köra från Miami??
Med vänlig hälsning, Marie
Det tar max 3h att köra till Kennedy Space Center från Miami, mao det är inga direkta avstånd i Florida förutom till Key West.
En ganska bra sida om vad man kan göra i Orlando är denna: http://hyra-lagenhet-i-florida.webnode.se/tips-på-aktiviteter/ .
Om ni hyr hus på så måste ni se till att köpa till poolvärme, brukar kosta 25-50USD per dygn. Kolla även så att dom hotell ni bokar har uppvärmda pooler.