En resa från Split och norröver med 5 åring?

14 feb. 2016 14:18
Visningar: 320
Vi är en familj på två vuxna och ett barn på 5 år som ska åka till Split i sommar (slutet av juni) och åka norröver från Split.

Vi tänkte ta oss runt med buss/båt norröver i landet efter kusten och tänkte höra om ni har några tips på platser som är värda ett besök.

Vårt fokus kommer ligga på lugn och skön tillvaro med familjen, närhet till bad (helst inte bara klippbad då 5 åringen inte kan simma).

Vår plan är att vara borta 2-3 veckor så vi tänkte hinna med några olika platser under tiden.

Några platser vi funderat på att stanna på är Zadar, Split, Pag Town. Finns det några ställen som rekommenderas efter kusten och öarna?

Tar gärna emot tips på boenden på dessa tips om orter om ni har några oxå, kök och möjlighet till matlagning är för oss viktigt då vi behöver kunna laga en del av maten själva.
20 feb. 2016 13:22
Hej,

Kika in på http://dalmatiaapartments.se hemsida, där finns de många alternativ på lägenheter att hyra längs Dalmatiens kust, i Rogoznica & Prismosten bland annat som ligger ca 30-40min med bil från eller i Vodice där du både kan flyga till Zadar eller Split.

Primosten skulle jag rekommendera en mysig ort där du hittar härliga restauranger i gränderna, bada från klippor eller strand du bestämmer :-) De som också är bra med Primosten är att de finns mycket att göra runt om, man kan åka till grannbyn Rogoznica eller till Sibenik om man är sugen på att utforska.

/Rebecka