En kväll + en halvdag i Paris - vad gör man?

Av Korak
7 aug. 2016 13:11
Visningar: 346
Hej alla Paris-kännare! Vi kommer stanna en natt i Paris på vår resa till Bangkok, anländer CDG kl 18.00 tisdag 27 december och flyger vidare kl 16.00 dagen därpå. Vi är två vuxna och tre barn 7, 16, 19 år.

Tänker att vi kanske tillbringar kvällen på hotellet, äter och slappar. Men att uggla med tre barn på rummet hela onsdagen också låter småsegt. Så vad gör man? Om vi har cirka 4-5 timmar att spendera i väntan på incheckning - är det värt besväret att ta sig in till Paris? Vad gör man/ser man/strosar man där i så fall som roar både vuxna, sjuåringen och tonåringarna? Är köpcentrat Aeroville nära CDG ett alternativ? Något annat mysigt i närheten av flygplatsen som vi kan se/göra i väntan på flyget?
Krille med familj
Av Birgere
7 aug. 2016 18:19
Boka hotel nära Triumfbågen och nyttja kvällen och förmiddagen till det underbara Paris. Avsluta med Lunch innan ni åker ut igen.
Det går direktbuss från CDG till Triumfbågen. Kvällen hänger ni runt Triumfbågen och förmiddagen promenerar ni utefter Champs Elysees till Place de la Concorde, vidare till Eiffeltornet och sedan tillbaka. Kan bli resans höjdpunkt men klä er varmt!
Av Korak
8 aug. 2016 17:25
Tack för tips, låter trevligt! Tyvärr är vår hotellbokning vid CDG inte avbokningsbar så vi är bundna dit för natten. Men du verkar ju vara en hängiven Parisare herr Birgere, så frågan blir alltså: om vi är klara och redo för äventyr ca 09.00 på onsdag morgon, men måste vara tillbaka på CDG för incheckning senast 14.00, är det lönt att ta sig fram och tillbaka till Paris för att se någonting? Eller blir det bara stressigt? Och vad finns i så fall för alternativ närmare CDG?