Disneyland Paris...och sedan då?

Av Ewis
4 jan. 2013 11:08
Visningar: 2906
Vi tänkte ta bilen till Disneyland Paris i sommar. Tänkte ta två dagar i parken men sedan vet jag inte vad vi ska hitta på. Vilket boende är bäst? Disneys egna hotell med entré? Vad finns det för kul man kan göra? Vi tänkte väl vara borta 14 dgr ungefär. Förra året tog vi bilen till Costa Brava för en helt underbar solsemester så vi funderar på att åka dit efter Disneyland men det är ju en bit att köra och vi kan inte stanna längre än kanske 10 dgr. Vi kanske borde ge Frankrike en chans istället :) Vi var så nöjda med Spanien, alla var så trevliga och barnen var välkomna överallt. Hur är det i Frankrike med det?
Barnen är 5 och 11 år.
Vi har inte gjort upp budgeten än men det får inte dra iväg och bli jättedyrt.
4 jan. 2013 14:09
Vi besökte Disneyland 2002 när barnen var 8 år och 15år så det har förvisso hänt en hel del sedan dess! Efter två dagar i parken bilade vi ner till Sainte Maxime och stannade där i en vecka - en jättemysig mindre stad/by där svenska kungafamiljen har sin sommarvilla - och gjorde utflykter till bl a Port Grimaud och St Tropez. Helt klart ett område vi gillade så vi har besökt franska rivieran flera gånger efter det.
Av Ewis
5 jan. 2013 14:28
Tack för tipset, det ska jag kolla upp :)
Av Annl
6 jan. 2013 03:38
Ja Rivvan är helt rätt som föreslagits - där har vi varit ett antal somrar med barnen då de var små. Bekvämt och smidigt och allt funkar. Vi bodde i Cannes La Bocca på ett praktiskt lägenhetshotell som vi hittade via Sembo. Stort poolområde med barnpool och rutschbana och bara över vägen så ligger havet.

Vill ni inte köra hela vägen så kan biltåg vara ett bra tips.
6 jan. 2013 21:37
Ja Rivieran är ett guldkorn, man kan hitta bra billigare ställen om man inte ska på precis på playan.
Att besöka Monte Carlo och Monaco är ett plus, mycket att se på där.
Sen är det ju nära till Italien också om man vill utforska San Remo t.ex.
Och att köra på småvägarna längs hela kusten är underbart.
Mvh Eva
9 jan. 2013 09:12
Hej!
Vi bodde 5 nätter i en villavagn på Camping International Maisons Laffitte i Paris i somras. Bra och billigt boende. Ligger 6 tågstationer från centrala Paris. Går även att åka tåg till Euro Disney därifrån. Vi hoppade över Euro Disney den här gången och testade den franska varianten Parc Asterix i stället, eftersom vi hört att köerna skulle vara kortare där. Kan rekommenderas.
Innan dess tillbringade vi 12 nätter i en villavagn på camping Les Mouettes i byn Carantec, Bretagne. Nackdelen med Bretagne är att det nästan varje dag kommer några droppar regn. Annars var det ett fascinerande landskap med otroligt mycket att titta på. Byn var jättemysig. Vi tyckte det var spännande med den stora skillnaden mellan ebb och flod som syns på den här kustdelen. När vi anlände var havet ca 1 km ut från stranden. Mycket gott att äta såsom tex musslor och crepes.
/Karina