Cykelsemester med barn

Av Carwho
17 juli 2016 09:02
Visningar: 207
Hej!

Vi skulle vilja åka till Storbritannien,, bo på B&B och cykla vissa dagar. Vi har tre barn som inte är stora nog att cykla själv speciellt långt så har en tanke om att hyra cyklar till oss vuxna och hyra cykelvagnar.
Tänkte bara göra dagsturer, helt efter barnens villkor ni vet.

Några tips på sajter att besöka ?
Var hittar jag företag som hyr ut cyklar och cykelvagnar ?
Har försökt googla men det är ju en djungel alltså :-)

Tar tacksamt emot tips. Och vi är intresserade av tips på ställen att besöka också, barnvänliga orter.
1 aug. 2016 16:13
Då rekommenderar jag Padstow I Cornwall. Där kan man hyra cyklar nere I hamnen och göra turer längs den nedlagda järnvägen till Bodmin via den lilla staden Wadebridge och Nanstallon där det finns en vingård att besöka för de vuxna med god äppelmust till barnen.

Själva Padstow kan de fiska krabba i från kajkanten (bete köper man i småbutikerna nära), där finns minigolf och längre ut från den en trevlig strand. Jag har bloggat om Padstow här men inte hunnit med cyklandet än:

https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/08/18/padstow/

England generellt är lite knöggligt att cykelturista i eftersom landsvägarna är så smala och lutningarna ofta branta men det finns undantag. Att cykla i Yorkshire Dales kan också vara trevligt (och nere i själva dalarna mindre backigt) men då mer med terrängcyklar kanske. Det finns B&Bs som har cykelrum.

I min gamla hemstad York finns det här gänget och massor av fin natur runt knuten (plus att York har mycket att göra för barn - vikingamuseum, medeltidsgrejer, båttur på floden, smågator med roliga butiker och annat).

http://www.scootcyclingholidays.co.uk/our-holidays/FamilyHolidays.html