Buss från Splits flygplats till Split

5 juni 2014 12:55
Visningar: 11443
Landar på Split flygplats vid kl 22 den 7e juni, är det möjligt att ta en buss från flygplatsen in till Split? Eller har ni andra tips på transport? :)
Av Hilmis
6 juni 2014 10:37
Hej!
När ni kommer ut från terminalen så finns det bussar strax utanför till vänster. Dom går till busstationen i Split, dvs nere vid hamnen. Kostar inte många slantar den bussresan. Ha det så bra i Kroatien!
Av Hilmis
6 juni 2014 10:37
Förlåt till HÖGER!!!
6 juni 2014 15:24
Hej!
Glöm inte solkräm, här är strålande sol, +29 gr. Tag gärna med någon kräm om Ni blir myggbitna. Myggorna är väldigt pigga och 'hungriga' på kvällar och nätter.
Trevlig resa!
Solhälsningar
Lisa
Av Anga
17 aug. 2014 17:24
Precis hemkommen från Split och Makarska rivieran och hade ungefär samma frågor som ni har. Enklast är att ta shuttle-bussen från flygplatsen som går väldigt ofta. Kostar 30 kuna/pers och då kommer ni direkt till den stora busshållplatsen i Split. Tar ca 30 min.Ligger precis vid hamnen och är omgiven av en massa matställen (billiga).
Tänk bara på att ni köper bussbiljetter i god till när ni ska till flygplatsen. Tider står uppskrivet på busstationen och de frågar ofta till vilken tid du vill köpa biljetter till.

Vid hamnen går båtarna till de olika öarna och de kan köpas direkt vid hamnkontoren. Där finns även möjlighet att lämna in väskor om ni ej orkar gå och bära på dessa.

Från busstationen går det bussar till många olika städer i Kroatien. Både till Dubrovnik och Zagreb.
Du köper bussbiljetter på stationen. Vi skulle till Tucepi. Biljetten kostade 55 kuna/pers och var en direktbuss, med ett stopp i Makarska. Luften var luftkonditionerad och bekväm och du meddelar chauffören vilket hotell du ska bo på och då stannar han nära ditt hotell. Fungerade väldigt bra.
Mellan Podgora - Tucepi - Makarska går det småbussar som går väldigt ofta. När vi skulle tillbaka till Split tog vi den "lilla bussen" till Makarska. 10 kuna/pers och i Makarska som har en stor busstation går bussarna till Split väldigt ofta. Kostade 50 kuna/pers. Det tar ca 1,5 tim ibland fortare.
Av Katja1
11 juli 2015 07:44
Hej!

Var kan man lämna in väskor på Split busstation några timmar?
Av Ansun
11 juli 2015 09:44
På gatan nere vid hamnen, där busstationen ligger, finns många ställen att lämna in bagage på. Kommer inte riktigt ihåg hur mycket det kostade men det var billigt, typ 10 kuna per väska/ dag.