Boende Lissabon

Av Riffi
18 mars 2013 22:15
Visningar: 3189
Planerar en weekend i Lissabon i juni. Har försökt söka lite info på nätet om var man ska bo, m blir inte klok på det. Någon som har lite tips på Vilka område som är bra att på i samt hotell för max 1000:-/natt?? Det vi vill ha ut av Lissabon är mat&dryck, shopping, sevärdheter och strosa runt å mysa.
Dela gärna med dig om du sitter på några bra tips :)
Tack!!
15 apr. 2013 12:34
Hej Riffi. I Lisboa finns alla typer av boenden så att hitta nått OK för 1000 spänn borde inte vara omöjligt.

Vill du bo mitt i smeten letar du hotell runt Baixa, Rossio, Chiado, Santa Catarina och Bairro Alto. Här är många av hotellen små pensionat med blandad kvalitet och jag råder dig att kolla upp mite med tripadvisor eller liknande innan du bokar. Uppåt Avenida Liberdade mot Marques Pombal finns modernare och givetvis dyrare hotell, av kända märken. Här är du också så pass mitt i smeten att allt är inom gångavstånd. Boende lite längre från citykärnan, Campo Grande, Campo Pequeno, Sete Rios, Avenida da Luz och i moderna Parque das Nacões sätter dig längre från händelsernas centrum men kanske bekvämligheten väger upp? Värt att kolla då vad du får för pengarna så att du inte känner att du hamnat på ett skithotell i tjottahejti. Det vore tråkigt!

Utelivet på kvällarna lite finns lite varstans men festa på helgerna gör man i Bairro Alto fram till ett på natten, sedan vidare till Docas fram till 4-5 och sen till Alcantara för technodisko.

Restauranger finns givetvis också överallt, men rekommenderar Cervejaria Trindade i Bairro Alto för skaldjur, fisk, och öl, för att nämna ett ställe. Finns en fantastiskt god indier på Praca Figueira men den är näst intill omöjlig att hitta. Lite ovanför Trindade har portvinsinstitutet sitt huvudkvarter och där kan du prova på alla slags portviner i avslappnad miljö. I stadsdelen Carnide en bitt ut norr om stan finns bife na pedra, steak on the rock, för de som gillar biffar och tillbehör. Rekommenderas.

Shopping sker dels i Baixa och i Chiado i centrum. Skor är billigt, t.ex. Annars söker man sig till shoppingcentrum som Amoreiras, nära Marques Pombal, eller Colombo när Benfica. I den nya stadsdelen Parque das Nacões finns det mycket butiker också. Och spanska El Corte Ingles i São Sebastião, nära Marques Pombal.

Sevärdheterna är att vandra runt i stan, Alfama, Castelo, Baixa, Bairro Alto, Santa Catarina. Söka sig till utkikspunkterna och bli förälskad i staden. Oceanario i Parque das Nacöes är ett enormt aquarium med alla slags tropiska fiskar. Helt otroligt. Casinot i Estoril om ni vill se hur den andra hälften av portugiser har råd att kasta bort pengar. Gulbenkianmuseumet. Café Brasileira i Chiado eller Café Suissa på Rossio, för en fika och tillbehör. Mosteiro de Belém och museumet där - och bakelserna (pasteis de belém mmmmm...).

Ja, här finns hur mycket som helst att göra och att se.
Av Eifos
27 dec. 2013 09:52
Lissabon är jättemysigt! Trevlliga människor och lagom stor stad.

Schysta lägenheter finns att hyra mer centralt än de flesta hotel, riktigt fin standard och dessutom under tusenlappen. Perfekt också för den som reser och inte vill ha med hela garderoben eftersom tvättmaskin finns I de flesta fall. http://www.sofiesrenting.com/sv/

Man får också personlig service, och en guide i pdf-format over sevärdheter i Lissabon.
Medlemmen har tagit bort svaret