Bilresa Irland, Skottland, England. Tips på trevliga boenden o aktiviteter

24 nov. 2014 12:04
Visningar: 2310
Jag och min familj tänkte göra en bilsemester på Irland, Skottland och England. Självklart kommer vi att göra stop i huvudstäderna och där har vi varit förut. Det jag vill ha tips på är boenden på mysiga BB och slott ute på landsbygden samt vad man ej får missa på dessa härliga ställen! Både vuxen samt barn aktiviteter mottages tacksamt.
Av Bergabo
24 nov. 2014 19:52
Detta är ju en stor yta Ni kan tänkas åka runt i. Det vore lättare att svara Dig om Du preciserar Era planer?
24 nov. 2014 21:03
Är det till sommaren så rekommenderar starkt att åka till cornwall, grym natur med bra vandringsleder och bäst väder i England. Hayle har en väldigt fin strand och ska ni dit så bo på ett litet mysigt B&B som heter Mad Hatter, väldigt trevliga värdar och väldigt bra mat :)
Av Stunes
27 nov. 2014 12:15
Har varit i Irland & Storbritannien otaliga gånger, senast två ggr 2013 i Skottland och jag hoppas att kunna ge några tips som kan vara av värde för er.

Flyger ni och hyr bil kan jag ge ett tips på en route som jag själv åkt. Den varade i 18 dagar, det var som behövdes för att överhuvudtaget hinna med och inte bara stressa. Åker ni med egen bil och vill till alla tre ställen så behöver ni flera dagar än dessa 18. Eller så skippa Irland det blir ett jäkla åkande. Det tar för lång tid med bland annat alla färjelinjer.

Se här såg det ut
1. Vi flög till Dublin via London (9 dagar i Irland)
2. Sedan Dublin > London & Enkel biljett till Edinburgh.
3. Hyrbil (envägshyra) i Skottland ( 9 dagar) som vi sedan lämnade i London innan vi flög hem till Sverige.

Jag tipsar generellt om några ställen jag tycker om och gärna återvänder till. Sen bildar ni en egen uppfattning om det är värt ett besök eller ej. Kolla hemsidorna för olika ställen så finner ni hur många B&B som helst. Kan inte säga att några är dåliga. Allt beror på vad ni kräver eller inte för att bo. Räkna med ca: 70-75€ per natt för ett dubbelrum i Irland. Storbritannien ett snitt nånstans mellan £ 80 - £90 för ett dubbelrum.

Irland: Blarney village (6 km norr om Cork) / Killarney / Kinsdale / Doolin ( folkmusic capital of the world) norr om berömda klipporna Cliffs Of Mohr / Westport / Donegal och sen tillbaka mot Dublin. Detta blir en rundtrip kan man säga och hinns med på 9 dagar.

Skottland: Föreslår Isle Of Skye och definitivt Plockton, en liten by på fastlandet 6 miles norr om Kyle of Lochash en pärla som inte ska missas + Fort William (Ben Nevis, Storbritanniens högsta berg) + The Highlands. Ett kanonställe på vägen mellan Edinburgh till Inverness är Pitlochry, en riktig härlig liten by väl värd att stanna i en natt. Föreslår Moulin Hotell 1.5 km öster om Pitlochry, på vägen upp till Edradour whisky destilleri (Skottlands minsta) värt ett besök om ni gillar whisky.

England: Holy Island i Northumberland, Straford Upon Avon i Warwickshire och den mest välbevarade Borgen Warwick Castle, 45 min från Stratford, ett kanonställe för barn och även för vuxna.

Det finns hur mycket som helst att se och göra på väg ner från Skottland. Man får välja ut några få ställen att besöka för trafiken i England är inte att leka med. Allt tar längre tid än man tror.

Jag hoppas detta har gett er något hum om resväg.

Här kommer ett tips som funkar om ni flyger.
1. Enkel med SAS Stockholm - Dublin
2. Enkel med RyanAir Dublin - Edinburgh
3. Enkel med SAS Edinburgh - Stockholm
Av Stunes
27 nov. 2014 12:19
Det sista där är en variant som också funkar om man håller sig till Skottland och norra England.
1 mars 2015 14:23
Jag tänkte också tipsa om Cliffs of Moher, men som sagt det beror ju lite på när och hur ni hade tänkt bila runt. Vad gillar ni att göra och när åker ni?
19 mars 2015 11:58
Citerat från Teresewiss:
Jag och min familj tänkte göra en bilsemester på Irland, Skottland och England. Självklart kommer vi att göra stop i huvudstäderna och där har vi varit förut. Det jag vill ha tips på är boenden på mysiga BB och slott ute på landsbygden samt vad man ej får missa på dessa härliga ställen! Både vuxen samt barn aktiviteter mottages tacksamt.
Här är ett jättemysigt B&B i Cornwall om ni kommer så långt (det är ju svårt att kombinera med Skottland m.m. eftersom det är i helt andra änden). St Ives är min favoritplats på jorden dit jag alltid återvänder men Looe där det här ligger är också mysigt och mer centralt om man vill upptäcka Cornwall. Jag har bloggat en hel del om olika byar där om du vill kika runt.

https://barabrittiskt.wordpress.com/2015/02/14/bed-and-breakfast-looe/

I övrigt rekommenderar även jag Stratford-upon-Avon som är en mysig stad (till skillnad från Warwick men där är slottet sevärt som sagt, om än lite av en besvikelse för den historieintresserade eftersom det drivs av Madam Tussauds och har mer spektakel än historiska visningar).

Jag rekommenderar också mina gamla hemtrakter Yorkshire där det här är ett fint B&B I historiska lilla Richmond:
https://barabrittiskt.wordpress.com/2014/06/20/rosedale-i-richmond/

Richmond är en underbar stad som bas för utflykter I Yorkshire Dales, York m.m. som jag har skrivit mycket om på bloggen.

Tänker ni ta landvägen till Irland istället så är Shrewsbury en underbar stad på väg bort till Holyhead. Hela Shropshire är grymt underskattat.

I Skottland håller jag med om bade Skye och Pitlochry och vägen upp längs västkusten via Inveraray.

På Irland har jag Inga boendetips för det var ett tag sedan sist men missa inte Galway och Connemara tycker jag.