Bila till Italien

23 maj 2015 16:16
Visningar: 1084
Hej

Har sökt lite på forumet men inte hittat allt.

Vi har planer på att bila till Italien i juni, hyr ett ställe i Monterosso, Cinque Terre. Tanken är att resan är en stor del i upplevelsen

Vi tänker en resa som går från Sverige genom Tyskland via Romatische Strasse.

Har några frågor och önskemål om tips;

AA/ Var är det bäst/finast att köra över alperna ifall man kommer från Romantische strasse (Füssen). Då är vägvalet antingen genom Schweiz och komma ner mot Comosjön eller genom Österrike och komma ner mot Gardasjön. Vi tänker att hur vi än gör så tar vi en det ANDRA ALTERNATIVET på väg hem så tips om båda vägarna tas tacksamt emot.

BB/ Åker i en Land Rover, klass B i Italien enligt Motormännen. Hur fungerar det med klasser i Italien? Hur är det allmänt att köra där, är det något man verkligen måste tänka på för att inte få böter.
Har sökt igenom bilsemester.net men tar gärna fler tips

CC/ Vi tänker bla besöka Pisa, finns det något annat tips på utflyktsmål som ligger inom räckvidden för en lång dagstur med bil från Monterosso?

Tack på förhand!

\Torbjörn
Av Sierra
24 maj 2015 11:29
Åk mot Österrike och Sölden i Ötztal när ni lämnar Füssen. Kolla på Google Maps. Det är i sort sett rakt söderut.

När ni kommer till Sölden fortsätter ni väg 186 mot Hochgurgl och passet Timmelsjoch in i Italien. Det är slingrande väger speciellt på den italienska sidan och väldigt vackert och ni kommer så småningom ner till Merano norr om Bolzano. Från Merano är det ca 110 km till Gardasjön.

2007 skrev jag lite info om Sölden och glaciärskidåkning där jag även nämner en dagstur till Merano via Timmelsjoch. Kolla här: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/glaciarskidakning-i-solden-osterrike-3073

Info om Timmelsjoch: http://www.timmelsjoch.com/de/content/10008.aspx
27 maj 2015 20:56
Stort tack för input. Har tittat på det och det ser väldigt spännande ut. Vi hoppar dock över skidåkningen denna gången :).
Av Freelow
20 juni 2015 17:07
Hej Torbjornk

Vi kommer att göra en liknande resa! Från Sverige den 11 Juli med 2 övernattningar på vägen ner till Cinque Terre. Vi kommer att bo bl.a. i Monterosso 13-15 juli, vidare mot Porto Venere, och sedan upp mot Genua, och sist vidare bort mot västra italienska rivieran. Totalt knappt tre veckors bilsemester.

Vore intressant att höra om ert vägval ner! Själva funderar vi på första natten någonstans runt Kassel eller Wurzburg, kanske t.o.m i Rothenburg ob der Tauber.

Nästa natt funderar vi på Como-sjön.

mvh
/Fredrik