Bila i Kroatien

Av Sigbg
7 juni 2016 09:19
Visningar: 3556
Hej!
Vi ska bila till och i Kroatien i juli. Jag skulle vilja ha tipsm vart man ska åka och var/hur man hittar bäst boende? Vi är två vuxna och två barn/tonåring. Vi vill ha sol och bad mest men även upplevelser.

Hur är vägarna där? Hur ser prisbilden ut? Ska man ha euro eller den likala valutan? Går det ofta att betala med kort?

Tacksam för svar vi har aldrig gjort något lliknande innan.
Av Trea
7 juni 2016 22:48
Vi har husbilat i Kroatien tre gånger, varav den ena över 2 månader ;) Det är fint nästan överallt längs kusten så det är svårt att hamna fel! Jag gillar antingen öarna utanför Split, t.ex. Brac eller Hvar, eller också Istrien. De flesta vägar är mycket bra. Vissa vägar på öarna kan vara lite snirkliga och ibland ha branta kanter. Prisnivån är lite lägre än Sverige, men inte så mycket lägre. Dubrovnik är dyrast. Det är den lokala valutan som gäller. Här har vi samlat våra tips på ställen att besöka: http://www.freedomtravel.se/restips/europa/balkan/kroatien/
Av Quincy1
18 juni 2016 19:22
Vi hyrde bil ett par dagar i Istrien förra våren. (maj) Lätt och lugnt att köra. Ingen hets som t.ex i Italien. Bra vägar för det mesta. Gps fick dock fnatt uppe i bergen vid Opatija men annars gick allt bra. :)
Av Ovand
1 juli 2016 10:58
Kan rekommenderar er att besöka Rovinj eller Porec
Vi har bilat ner flertal gånger och det har alltid löst sig med boende på plats för vår del, finns väldigt mycket lägenheter att hyra. Känns det osäkert så gå in på t ex Sembo eller liknande och förboka boende.
Beroende på hur länge man tänker vara borta så försök boka på lite kortare tid än en vecka per ställe så kan man köra vidare och ge sig ut på någon av öarna som Krk, Pag eller Rab.