Bäst shopping, Singapore eller Bangkok?

Av Evano
23 juli 2016 09:32
Visningar: 1048
Hej! Vi ska resa till Thailand i vinter och nu ska två kompisar komma efter på en del av vår resa. De vill dock passa på att shoppa ordentligt och väljer nu on de ska flyga hem via Bangkok eller Singapore så jag lovade kolla med er här vad som är bäst för shopping. De är intresserade av skor, kläder, elektronik och smycken och kända märken. Tror de helst shoppar i varuhus men original eller kopior spelar kanske ingen roll!!?! Kom gärna med tips!!! Vi reser hem via Singapore men har begränsat med packutrymme men tips för oss tas tacksamt emot vart man där hittar kul kläder och saker till barn!
23 juli 2016 16:37
vi är också 3 tjejer som åker i vinter och fått höra att i bangkok är det mycket shopping. dock ska vi åka till båda
Av Sierra
23 juli 2016 19:39
För att göra det kort: Bangkok är mycket billigare än Singapore som har priser som är i samma klass som Västeuropa.
24 juli 2016 15:03
Skulle säga att Bangkok är bättre, mycket billigare och och alla varuhus ligger på samma ställe. Singapore är mer lik en västerländsk stad och allt är dyrare, då lägger man på boende mat osv är det inte värt
24 juli 2016 15:23
Beror väl på VAR man handlar, men generellt är man väl mer säker på att få ett original i Singapore än i Bangkok.
Av Evano
25 juli 2016 00:11
Tack allihopa för era tips!
Vad heter området där Bangkoks shoppinggallerior ligger (någon skrev att alla ligger på nästan samma ställe). Någon som har bra hotelltips i närheten av dessa? Vi börjar vår resa där så det får väl bli lite shopping för oss iallafall... Och vilka varuhus är värda att besöka i Singapore?
25 juli 2016 09:43
http://www.bangkok.com/top10-shopping-malls.htm

Runt Siam finns det massor med shopping i fina varuhus. Vill du ha billigare shopping direkt vid gatan så finns det bra priser i Pratunam. Vi bor alltid på Berkeley Hotel i Pratunam och där finns det bra shopping både i Palladium och på gatan utanför på kvällen. Runt Baiyoke Hotel finns det massor med försäljare som kör med "fasta" priser.

http://www.bangkok.com/pratunam/pratunam-wholesale-market.htm
http://www.bangkok.com/magazine/palladium-world.htm
Av Mipec
25 juli 2016 09:59
Central World: Störst urval av ledande världsmärken, typ sådana som du hittar i Sverige också.
Terminal21: 2-3 våningar med små affärer med mer designmode Asian-style. Passar bra för den som gillar att hitta kul kläder som man inte kan hitta någon annanstans. Plus ett 2-3 våningar med stora internationella märken.
MBK: Mycket shopping i alla varianter, billiga märkeskopior och en del fina billiga kläder. Men jättemycket krafs också. Men helt klart kul som utflyktsmål eftersom det är galet stort.

http://www.bangkok.com/top10-shopping-malls.htm#
Av Sayang
25 juli 2016 11:08
Vi har bott på Centara grand at central world vid alla våra besök i Bkk.
Ligger ju på Central world med helt ok pool i solläge och sen ligger super trevliga
baren Red sky på taket.
Några minuters promenad till Mbk/Siam paragon.
Gillar dock Singapore mkt bättre,men vill man handla billigt
och gillar en galen trängsel/smogg så är ju Bkk att föredra.
Singapore är rent,inte lika hysteriskt med folk,bra shopping(dock dyrare)
Stränder av bra klass på Sentosa om man vill bada nån dag.
Marina bay sands är ju bara det värt ett besök till stan,poolen vid bra
väder är svårslagen.
Av Evano
25 juli 2016 23:48
Tack återigen för alla svar!!! Våra vänner har nu bestämt att de kommer åka hem via Bangkok pga shoppingen. Jag har även tittat på om vi skulle vända på vår resa så även vi börjar i Singapore och avslutar i Bangkok pga möjligheten att fynda bland kläder, skor och annat!!! Vi får något sämre flygtider men i övrigt samma pris på flyget. Å nu fick jag beslutsångest.... Får fundera några vändor till och om någon annan vill komma med fler infallsvinklar och idéer på hur ni skulle gjort i vår sits får ni mer än gärna dela med er! :-)