Bali när är det säsong m.m.?

Av Maval
7 sep. 2014 11:45
Visningar: 1002
När är det säsong för att åka till Bali? Är det lika lätt som i Thailand att boka boende när man kommer dit eller bör man boka i förväg?
Vi är ett medelålders par som gillar sol och bad, att se djur i deras naturliga miljö, vacker natur bl.a. vart på Bali ska vi åka då?
Av Ziesta
10 sep. 2014 10:48
Hej,
Jag var på Bali i början av augusti i år (6 aug - 18 aug) och hade läst innan att det var en av högsäsongmånaderna (juni - augusti), men det var inte alls mycket turister, så inga problem att boka boende på plats. Vi hade dock bokat de första tre dagarna för att slippa leta boende det första vi gjorde när vi landade. Vi bodde 5 nätter i Kuta, 5 nätter i Ubud och 1 natt i Candidasa. Vi hade hört att Sanur, Nusa Dua och Seminyak var bättre att bo i än Kuta för sol&bad men vi besökte dem över dagen och valde ändå att stanna i Kuta. De andra är mer resorts, så det beror ju på vad man gillar. Kanske att vi hade fått en helt annan upplevelse av Kuta om där hade varit smockfullt med turister.

Jag gillade det lantliga området kring Ubud med risterrasser. Där kan man även se på apor i Monkey Forrest.. men vet inte om det är så "naturlig miljö" direkt.. de är ju vana vid turister och kan vara rätt närgångna.

Vi åkte på en dagstur norrut från Ubud och det var riktigt fint i bergen runt de tre sjöarna Beratan, Buyan och Tamblingan. I norr finns även flera fina vattenfall. Under dagsturen besökte vi även badorten Lovina men det var en besvikelse. Vet inte om det beror på att vi stannade på "fel" ställe och fick en dålig bild av stället, eller om det inte är bättre än så. Kanske någon annan medlem varit på Lovina och kan ge en annan bild?

Vi var även uppe på vulkanen Batur, men dessvärre var det dimmigt just då så vi såg inte så mycket. Annars ska soluppgången tydligen vara fantastisk därifrån! Man kan även följa med på cykelturer på bergssluttningen, samt kring risterrasserna.

På västra Bali ligger en nationalpark, men dit hann vi inte tyvärr.