Badsemester i San Diego? Behöver er hjälp!

Av Eva963
13 juli 2014 15:41
Visningar: 1418
Hej

Har läst en del om San Diego här på forumet och det verkar som att det finns en hel del fina stränder där. Det jag undrar över är om det är värt att åka till bara San Diego för en bad- och solsemester nu i juli/augusti?

Vi är ute i sista minuten, vill gärna bada en del i havet, få lite avkoppling och ha en riktigt härlig sol-och badsemester i ca 7-10 dagar i USA. Florida är inte lockande i och med att orkansäsongen verkar vara tidig i år med Arthur som redan har dragit in över land. Norr om New York (var i New York förra året och älskar staden!) har vi också tittat på men det känns som att det är dyrt plus att stränderna kanske inte är lika härliga som kring Sand Diego. Rätta mig gärna om jag har fel!

Tanken är att vi ska åka på badsemester ca 7-10 dagar för att sedan flyga till Minnesota i två veckor till släktingar. Hela Kalifornien har vi därför inte tid med utan koncentrerar oss på en skön badsemester.

Vad tror ni, är det värt att resa först till San Diego för att få badsemester och att sedan åka vidare mot Minnesota (flygresan kostar bara någon tusenlapp extra mot att åka direkt till Minnesota)? Eller rekommenderar ni att vi flyger någon annan stans i USA för en härlig badsemester nu i juli/augusti?

Vill gärna ha tips på hotell på samma gång, helst strandnära hotell i medelklass, men viktigaste är nog att det finns restauranger på promenadavstånd. Pool är ett plus men definitivt inte ett måste.

Tack på förhand!
Av Birgere
13 juli 2014 15:49
Det kan kanske vara av intresse att Florida inte drabbats av någon orkan på 8 eller 9 år. Som du noterat så passerar dom Florida men kommer i land längre norrut... Kanske man ska undvika att åka till NYC pga av orkanrisken...eller undvika Kalifornien pga jordbävningsrisken.
Vi verkar drabbas oftare här i Sverige av orkaner än vad dom gör i Florida.
Detta betyder ju inte att det inte kan hända.

Annars så är San Diego härligt och kombinerar ni det med en hyrbil så kan ni ju iaf åka runt o se er lite omkring.
Av Hawaii
13 juli 2014 21:48
Bad i havet i San Diego i juli/aug är definitivt OK, men tänk på att vattentemperaturen kommer att vara ganska sval - nästan som en (bra) svensk sommar. Ju senare du åker till San Diego desto varmare kommer vattnet att vara PLUS att det är mycket större chans för soliga dagar. Fram till mitten av juli kan det fortfarande vara ganska molnigt, speciellt på morgnarna medan ju längre in i august du kommer, desto större chans för solsken. Av den anledningen hade det varit bättre att ta de 2 veckorna i Minnesota först, och SEDAN till San Diego, men du har kanske en bra anledning att ta SD först.

SD är en jättefin stad med mycket att se och du kommer säkert inte att ångra en vecka där. Mission Beach och Pacific Beach är de 2 större stränderna som är relativt centrala, med en hel del restauranger och hotell/motell. Du har fina La Jolla (ingen strand men mycket restauranger) bara c:a 4-5 km norrut, Mission Bay Park precis österut och centrala SD med bl.a. Gaslamp Quarters och Seaport Village c::a 20-25 minuter söderut. De 2 större hotellen i MB/PB området är Catamaran Resort & Hotel (www.catamaranresort.com) och Bahia Hotel (www.bahiahotel.com). Det finns givetvis en hel del som är billigare och du kan lätt hitta dem genom en Google search ("hotels in Mission Beach San Diego" t.ex.). Om du är ute efter något riktigt lyxigt kolla Hotel Del Coronado (http://hoteldel.com) som ligger ute på Coronado Island. Fin strand och ett mycket välkänt och historiskt hotell. Men som sagt, DYRT. Även om man inte bor där kan det vara kul att göra en utflykt dit. Hör gärna av dig med San Diego frågor.