Backpacking Asien

Av Julle94
7 nov. 2014 15:16
Visningar: 234
Hej!
Vi är två tjejer som ska backpacka i Asien i början utav 2015. Vi hade tänkt börja i Thailand sedan vidare till Filippinerna. Efter det till Bali och sedan Singapore.

Våran plan va att boka allt där nere så som flyg, buss, tåg, boende osv. Men har hört från många att man måste ha utresa bokad i typ alla länder. Så tänkte kolla om det är någon som varit iväg det senaste och vet om man kan boka allt där nere eller om man kanske ska vara lite förberedd och bokat allt hemifrån? Vad tycker ni? Och om man bokar där nere hur det funkar med biljett. Kan man skriva ut biljetten på internetcafen osv?

Vi har bokat flyg till Bangkok och tänkte boka en bussresa ut från Thailand till Malaysia bara för att kunna visa upp att vi har en utresa. Men denna biljetten tänkte vi inte använda. Så tänkte kolla om någon har bra tips på någon sida man kan boka billiga bussbiljetter i Asien?

Någon som har tips på billiga flygbolag i Asien? Vi har kollat lite på airasia, men om någon vet nån mer sida?

Även tips på vad man ska se och fina öar man kan åka till? Alla tips uppskattas!!
Av Trea
8 nov. 2014 15:34
Filippinerna är verkligen superfint! Det finns 7000 öar att välja på. Om ni gillar fest och folkliv, och samtidigt en fantastisk strand, ska ni åka till Boracay. Men det kan även vara trevligt att se öar som kanske är lite mindre turistiga (Boracay är VÄLDIGT turistigt). Boende går bra att boka på plats. Flippinerna är väldigt billigt, men Boracay är lite dyrare än andra öar. Mer om Boracay:
http://www.freedomtravel.se/2014/01/boracay/
Av Julle94
8 nov. 2014 15:41
Vi tänkte åka till boracay, el nido och palawan som vi vet om. Vet du några mer fina ställen i närheten? :) vet du om det är lätt att skriva ut flygbiljetter och så på internetcafen? Eller rekommenderar du att man bokar alla flyg hemifrån?