Äventyr & upplevelser!!!

10 aug. 2011 14:34
Visningar: 222
Med åren... har jag verkligen tröttnat på charter och solresor men gillar ändå paketerbjudande och det som sparar tid och pengar. Vill uppleva så mycket som möjligt under kort tid, till en vettig peng. Det är svårt att hitta paketresor där det erbjuds olika aktiviteter. De få som jag hittat finns i Australien men kostar multum och några få genom Xtravel och Langley men de sista två nämnda erbjuder förenklade varianter med t.ex fokus på MBT och vandringsresor. Vilka erfarenheter kan ni dela med Er? Min tanke är att resepaketet ska erbjuda späckad schema med olika aktiviteter, gärna inte långt bort och med humana priser, dvs ej monoton all inklusive semester för en äventyrsugen :).
11 aug. 2011 16:29
Kolla på GAP Adventures (http://www.gapadventures.com/), de har paketresor med olika aktiviteter, inriktning och längder i nästan hela världen. Det enda som du behöver köpa till är reguljärflyg till/från start-/slutdestinationen för de olika paketen. GAP-turerna kan du köpa i Sverige via STA Travel eller Kilroy.

Vi har gått Inkaleden, åkt ut till Galapagos samt kollat på tigrar i Indien med GAP och varit mycket nöjda med turerna, guiderna och även priset.
Turen som vi gjorde i Indien kostade hälften så mycket som motsvarande resa med svenska företag som Polar Quest, Äventyrsresor, m.fl.

Om du vill läsa mer om våra turen med GAP finns det små resberättelser på vår reseblogg:
Indien - http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/04/indien-tigrar-och-tempel-mars-2010/
Ecuador - http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/30/ecuador-september-2007/
Peru - http://andersochmaggansresor.wordpress.com/2010/06/29/peru-september-2007/
14 aug. 2011 16:41
Inget ont över paketresor men varför inte boka själv o spara massor av sköna slantar?

Det är oftast ganska enkelt att boka sin resa själv o sen fylla den med aktiviteter redan hemifrån eller om man hellre vill det när man väl är på plats,vart vill ni åka och vilka aktiviteter är intressanta?

De aktivitetsresor som finns är som du säger oftast rejält dyra resor där bolaget som plockar ihop dom ska ha en ansenlig bit av kakan för att de sitter som spindeln i nätet mellan dig resebolagen o dom som fixar de olika aktiviteterna, på snart sagt alla vanliga "soldestinationer" som Mallorca gran canaria teneriffa kreta osv.finns massor av aktiviteter att prova på som tex. vandring bergsturer jeepsafari ridning osv. en del går att boka hemifrån medans en del annat går att fixa på plats.

Personligen är jag väl mest inne på vandring o brukar fixa info om vandringsleder kartor osv. och kör det i egen regi medans andra vill ha ordnade utflykter med guide.

Oftast är det ju inte svårare än att man googlar på den aktivitet man vill ha och på den ort man ska till så finner man oftast info på nätet.
mvh. Bosse.