Att ta sig runt på Bahamas

Av Landl
19 feb. 2015 17:49
Visningar: 814
Hej!

Jag och en vän ska åka runt i Karibien i april/maj. Efter en sväng i Mexiko och Kuba, flyger vi vidare till Bahamas för att avsluta vår trip i Miami.

Vi har inte bokat hotell på Bahamas ännu. Landet består av 700 öar om jag inte minns fel, och även om man inte kommer att kunna ta sig an ens en tiondel, så kommer vi i alla fall vilja se minst tre st.

Eleuthera är en av dem, Freeport en annan. Vi vet inte var vi vill bo än, men det lutar åt Nassau eller Freeport. Att transportera sig mellan öarna ska vara rätt dyrt, i alla fall om man tar speciella färjor som är till för just att man ska kunna åka runt. Flyg är uteslutet, då vi redan har en massa flyg inbokade och kommer att vara lagom trötta på det. Vi har hört att man kan ta sig runt med "postbåtar", stämmer det? Vad kan det i så fall gå på?

Om inte det, finns det andra (hyfsat legitima) sätt att ta sig runt utan att det kostar skjortan? Visst, vi kommer lägga en hel del pengar på resan som den är, men om man kan pressa ner kostnaderna på sådant som inte behöver vara så dyrt egentligen, är det ju bara bra.

Andra tips är välkomna de med. :)

Tacksam för svar!