Ansöka visum till Ryssland m.m.

Av Pickels
17 juli 2016 22:13
Visningar: 24825
Hej!

Tänkte ta en tripp till St. Petersburg och har då lite frågor om hotell, visum m.m.
Enklast är väl kanske att köpa någon långweekendsresa av något bolag men är inte speciellt intresserad av att dela rum på ett med någon helt främmande person.

Därför tänkte jag att det måste ju gå att själv boka hotell, flygresa m.m.
Man måste ju ha någon typ av inbjudan från hotell eller privatperson och får man en sådan inbjudan från hotellet om jag bokar det själv?

Den inbjudan måste jag väl ha innan jag kan ansöka om visum, om jag har förstått det rätt?
Av Mcenroe
17 juli 2016 22:28
Kul med Ryssland. Jag rekommenderar dig att konsultera Bosse på Bas International. Jag var i Ryssland tidigare i år och han skötte allt galant. Hög service till låg kostnad. Han fixade tågbiljetter, två olika hotell (som höll hög standard på tanke på det låga priset) samt visum. Flyg bokade jag själv. Boka ett enkelrum så behöver du inte dela.
Det är mitt tips.
J.
Av Sq7700
18 juli 2016 09:39
Det går att fixa allt själv genom att boka flyg och hotell som vanligt. Visum kan du sedan söka själv, se http://www.ifs-sweden.com/

Den inbjudan du nämner får man normalt genom sitt hotell. När jag var i Ryssland för två år sedan mejlade jag hotellet och fick inbjudan redan samma kväll.
Av Pickels
18 juli 2016 17:02
Hej igen och tack för svaren.

Som ni kanske förstår så är jag ingen van resare men va f*n, någon gång måste man börja :D
Det är en grej som jag inte riktigt kläm på, säkert fler grejer som jag inte kommit på än.
Visumet söker jag på nätet och skall skriva ut och säkert skriva på.
Om jag fått en inbjudan från ett hotell, och så skall man en reseförsäkring som skall vara skriven på engelska.

Dom här dokumenten, visumet, inbjudan och reseförsäkringen, skall jag gå till Ryska ambassaden med det och lämna det där eller vad skall jag göra med alla dessa papper?
Av Mcenroe
18 juli 2016 19:33
Självklart kan man göra allt själv. Och att köpa flygbiljetter gör man ju precis som vanligt. Sen är det upp till var och en om man tycker det är värt slanten det kostar att outsourca hantering av nödvändiga dokument och kontakten med Ryska ambassaden. I mitt fall var det en no-brainer.
Av Sq7700
19 juli 2016 10:29
Citerat från Worldofmarie:
Citerat från Sq7700:

Jag har skrivit om ansökningsprocessen för ryskt turistvisum på min blogg: https://fredriksresor.wordpress.com/2014/03/19/hur-man-soker-ryskt-turistvisum/

Rekommenderar IFS Sweden, den ryska visumcentralen. Där finns all information du behöver: http://www.ifs-sweden.com/

Visa mer
Låter bra, men om man inte bor i Stockholm måste man åka dit, eller? I så fall blir det genast mycket dyrare.
Jag har ingen erfarenhet av det (bor i Stockholm själv), men IFS erbjuder enligt sin hemsida postservice (se Tjänster-->Tilläggstjänster-->Postservice) till en extra kostnad.
Av Pickels
19 juli 2016 18:51
Har IcaBanken och hemförsäkring även där och av dom kan jag inte få någon reseförsäkring utskriven på engelska. Kan jag tycka är lite dåligt.
Av Sq7700
20 juli 2016 08:18
Citerat från Pickels:
Har IcaBanken och hemförsäkring även där och av dom kan jag inte få någon reseförsäkring utskriven på engelska. Kan jag tycka är lite dåligt.
Har du prövat att ta personlig kontakt med dem och be om ett s.k. "Rysslandsintyg"? Att kunna få ett sådant, som uppfyller den ryska ambassadens krav, borde inte vara några konstigheter. Alla seriösa försäkringsbolag borde veta det handlar om, det är ju trots allt inte helt ovanligt att svenskar (deras kunder) reser till Ryssland.
22 nov. 2017 14:01
Det blir billigare för dig att göra visuellt poröst själv. Du kan kun få en visuminvitation for cirka 214 sek. For eksempel i dette firma http://click2russia.com/, da de støtter alle hoteller omkring Rusland og så ansøger du om visumansøgning i visumcentret. I a travel agent gets it more expensive!
7 aug. 2018 11:04
Hej! Gammal tråd men jag gör ett försök.
Jag ska åka till Moskva i september och hälsa på en vän (hon är rysk). Hur kan jag lösa ett ”rekommendationsbrev” som man behöver om man inte bor på hotell? Hon verkar inte vilja ge ut sitt namn utan säger att det går att lösa på annat sätt.
Någon som åkt dit utan att ha hotell?

Mvh Nina
Medlemmen har tagit bort svaret
Av Evoline
31 jan. 2020 12:21 (redigerad)
Fortsätter på denna gamla tråd.

Försäkringspapper (Rysslandsintyg) och Invitation letter är på g från försäkringsbolaget och hotellet.
Ska nu fylla i visumansökningen i https://visa.kdmid.ru/

Kommer bara vara i Moskva under en mellanlandning på under 1 dag, ska man välja 'Tourism VISA (72-Hours-Tourism)' eller 'Transit VISA (Transit TR2?)' ?
Kostar det lika mycket för de 2 olika visum?
Kommer alltså att gå ut för sighseeing under en dag bara.

Tack på förhand

Edit:
1. Kontakta ditt försäkringsbolag om att du vill ha ett "Rysslandsintyg" och om vilka datum som du tänkt åka, så skickar de hem pappret till dig (tog 1 dag att få hem brevet).
2. Bokade hotell i Ryssland och bad om ett inbjudningsbrev. De skickade ett dokument på mail som man skulle fylla i och skriva på. Skrev ut, skannade och skickade tillbaka dokumentet på mail, efter 1 dag fick jag tillbaka inbjudningsbrevet på mail med olika nummer på.
3. Ansök om visum här https://visa.kdmid.ru/ och fyll i (nummmer från inbjudningsbrevet behövs) och sen boka tid hos Interlink Service Ryssland Visum.
Tog totalt 1 vecka att fixa allt.