Alicante, Malaga, lugn och ro vid strand?

4 maj 2013 09:24
Visningar: 10333
Hej!

Påhejad av andra här på forumet verkar det luta åt en resa till antingen Alicante eller Malaga i månadsskiftet augusti/september.

Vi är inte intresserade av storstad och shopping dock. :)

I stället vill vi försöka hitta ett trevligt boende vid strand någonstans där det är lugnt och vackert, och kanske även möjligt att se en fisk eller två när man snorklar.

Resvägen bör inte vara så jättelång från flygplatsen, eftersom vi vill hålla nere restiden. Prisnivån är inte så viktig då resan är en present.

Någon som har något tips på lämpliga ställen? (För era andra med liknande funderingar: Jag har fått viss hjälp av denna tråd: http://www.reseguiden.se/forum/diskussioner/sodra-delen-av-spanien-vart-aker-man-23868)

Tack på förhand!

Petter
Av Fly
4 maj 2013 17:14
Om du åker till Malaga, så kan du ta typ pendeln till torremolinos. Framförallt ett charterresmål på 70-talet så det är lite slitet, men fin strand :-)
Av Lora
4 maj 2013 19:33 (redigerad)
Det är kallare i vattnet i Malaga än i Alicante... kalla strömmar gör sitt. Har erfarenhet av att det kan bli iskallt i vattnet mitt i juli (i Fuengirola t.ex.). Men det är ju individuellt hur varmt/kallt man vill ha det.

Skulle inte rekommendera att åka till Torremolinos däremot till La Cala de Mijas - härligt och lugnt ställe, fin strand. Ett snabbt alternativ till: The Beach House som drivs av svenskarna – kontakta gärna dem för mer info/tips: (http://www.beachhouse.nu/kontakt.html).

Hoppas att ni får en riktigt fin semester oavsett om ni hamnar i Malaga alt. Alicante.

Bästa hälsningar!

L
4 maj 2013 19:37
Hej, spana in La Manga del Mar Menor - då flyger ni till Alicante eller San Javier och hyr bil där - Cabo de palos är mysigt, men jag googlade och fanns inte lika mycket boende alternativ där. Men titta på priset på Hotell Galua - det kanske kan vara ngt ?
4 maj 2013 23:27
Tack så mycket för alla insiktsfulla svar! Nu ska här kollas... :)
Av Desires
5 maj 2013 23:12
40-45 min från Malaga har du också Nerja som vi tyckte var en väldigt trevlig och charmig semesterort!
(Betydligt mysigare än Torremolinos och andra turistorter i dessa trakter). I Nerja finns det bara låga vita hus (de får bara bygga 2 våningshus där), mysiga gränder med många trevliga restauranger. samt flera badvikar, små och större.
I Nerja hyrde vi en liten studio en vecka via Boka Nerja som har många lägenheter och hotellrum där, även långtidsboende. http://www.bokanerja.se/sv/
Även dessa har jättefina boenden har jag sett - till bra pris! Har fått sajten här via Reseguiden, men ej själv testat detta boende, men såg att de hade riktigt fina lägenheter här till bra priser. http://www.nerja-uthyrning.se/.

Här kan du se mina foton från vår vecka i Nerja http://www.desires.se/#post164
Av Cicki63
6 maj 2013 18:57
Håller med föregående inlägg, Nerja !! Vi var där förra sommaren en vecka, mysig stad och några mysiga badvikar mellan klipporna. Vi hyrde en lägenhet i den lilla charmiga byn Frigiliana som ligger några km norrut.
Det går bussar från Malaga till Nerja.
15 maj 2013 08:44
Hej!

Tack för de senaste inläggen också. Och vilka fina bilder på länken!
26 maj 2013 09:43
Hej!

Vi har nyligen kommit hem från en familjeresa med 11 personer i åldrarna 1-67. Vi bodde i Torremolinos väster om Malaga. Vi gjorde en dagsutflykt till Nerja, som någon nämnde här ovan och det tyckte jag var en mysig stad. Vi hade hyrbilar, så vi åkte runt en del i orterna kring Malaga. På så vis fick vi se och uppleva många fina platser. Eftersom vi var så många valde vi att hyra ett hus istället för hotell. Vi är jättenöjda med resan.
Vill ni läsa mer om vår erfarenheter och tips från resan kan ni läsa här: http://wila.nu/2013/may/resmal-malaga-2.html

Lycka till med resan!
//Anna