2 veckor

2 feb. 2015 11:10
Visningar: 632
Hej.
Jag kommer flyga till Australien i april och stanna där i 2 veckor veckor. Förstår att det är en väldigt kort vistelse. Därför tänkte jag vända mig till er om råd, jag är ute efter djur och natur så som att se kängurur och koalor samt outbacken. Finns det någon rutt ni skulle föreslå eller har andra tips kring detta?
Av Ziesta
2 feb. 2015 13:28
Hej,

Vilken stad flyger du till?
2 feb. 2015 15:37
Det är inte bestämt än, tänkte först höra med er vad ni rekommenderar och välja ankomst därefter.
Av Ziesta
3 feb. 2015 10:36
Aha, har du tänkt hyra bil?
3 feb. 2015 10:44
Jag skulle helst skippa bil om det gick.
Av Ziesta
3 feb. 2015 14:19
Ok, om du inte har tillgång till bil skulle jag tipsa om att följa med på en ordnad utflykt/rundtur för att komma ut i naturen och (förhoppningsvis) se vilda kängurur och koalor. Annars kan man ju se dem på närmare håll på olika zoo:n och liknande runtom i Australien.

Det finns ju massor av varianter att spendera 2 veckor i Australien på.. :-) Några förslag..

Med tanke på att du är ute efter djur och natur så rekommenderar jag att besöka Kangeroo Island. Ön ligger utanför Adelaide och där finns både sjölejon, kängurus, pingviner, koalor mm. Vi åkte med en 2 dagars "backpacker" tur som hämtade upp oss på vandrarhemmet i Adelaide. Fanns flera företag att välja på.. Vi valde till slut Surf and sun.
Jag har lite foton därifrån i ett av mina resealbum: http://www.reseguiden.se/forum/resor/australien-2011-storstaderna-i-soder-kangeroo-island-och-skoldpaddssafari-5554
Staden Adelaide i sig är väl kanske inte direkt något "måste" när tiden är så knapp.. Då skulle jag istället kombinera den med Melbourne och ta en tur på den fantastiska kuststräckan Great Ocean Road, och kanske en tur till pingvinparaden på Phillip Island.

Första gången jag var i Australien åkte jag med en rundtur från Alice Springs (mitt i Australien) ner till Adelaide. På vägen besökte man Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (The Olgas), Kings Canyon, Flinders Range mm. Massa outback! ;-) Har för mig att den turen tog en vecka. Jag åkte med Adventure Tours: http://www.adventuretours.com.au/ som jag bokade via mitt vandrarhem i Alice Springs. De har även längre turer, så ett alternativ kan vara att flyga till Darwin, och sedan ta en rundtur hela vägen därifrån ner till Adelaide eller Melbourne. Då får du verkligen uppleva australiensisk vildmark.
Det finns flera andra liknande företag också som erbjuder turer av olika längd. Vissa av dem kan man boka hemifrån genom svenska reseföretag som specialiserar sig på Australien: http://www.reseguiden.se/reseforetag/sok/australien

Utanför Darwin finns även nationalparkerna Kakadu och Litchfield som också är värda ett besök. Till Litchfield kan man åka på dagstur, men jag skulle säga att man behöver minst 2-3 dagar i Kakadu.

En annan naturupplevelse är området Kimberleys i norra Western Australia. http://www.reseguiden.se/forum/resor/roadtrip-i-outbacken-26 Bästa sättet att uppleva det är med fyrhjulsdriven bil. Vi mötte dock flera rundtursgrupper utmed vägen så finns även såna rundturer att följa med på. Kimberleys är dock ett väldigt stort område med massor att se; vattenfall, canyons etc. Man kan lätt tillbringa 2 veckor bara där.. så kanske att det inte riktigt passar in i din tidsplan..

Men som sagt.. finns ju massor av annat att se vad det gäller natur & djur.... Barriärrevet & Cape Tribulation i närheten av Cairns, Ningaloo reef på västkusten norr om Perth, Blue Mountains en bit från Sydney...

Om du inte vill följa med på ordnade resor kan jag rekommendera greyhound buss istället:
http://www.greyhound.com.au/
Om du ska ta dig långa sträckor, och besöka resmål i två helt olika delar av Australien,ex Sydney & Kangeroo island, skulle jag dock rekommendera inrikesflyg istället. Australien är så mycket större än vad man tror när man kikar på en karta. :-)