2,5 dagar i Venedig

25 juni 2014 23:24
Visningar: 1387
Hej,
Vi är två kompisar som åker till Venedig i september. Vi är där 2,5 dag och behöver tips på vad vi ska göra och i vilket distrikt man ska bo för att vara på "rätt ställe". Gärna tips på billiga och bra boenden också :)

Veronica
Av Desires
26 juni 2014 17:20
Själv blev jag helt hänförd av denna underbara stad! Var där i september månad för ett par år sedan, och vi tyckte september var en bra tid att vara i denna stad, lite mindre folk (fastän alltid mycket folk där...), och lagom varmt för att orka vandra i den läckra staden på dagarna! Är det för varmt kan man ju ta sig till Lido,skönt att vara där en stund och ta ett havsdopp om man känner för det.

Vi bodde i en lägenhet som låg i området Cannaregio vid Canale Grande - i bottenvåningen, 2 meter från vattennivån. Rubino hette den, tror vi betalade drygt en 1000-lapp per dygn. Här kan ni se hur den såg ut invändigt http://veniceapartment.com/rubino.htm. Det var en fräsch lägenhet med två fönster som vette ut mot kanalen, vi hade båtarna utanför fönstret - vaporetto, gondoler, olika typer av lastbåtar, taxibåtar, privata båtar etc. Mycket charmigt!

Bästa sättet att se Venedig är att ta Nr 1 ”sightseeing vaporetto” från Piazzale Roma och åka längs med hela Canale Grande som flankeras av idel historiska palats, vackra byggnader,broar, kanaler, båtar. Underbar miljö, tyckte jag!
Här kan du se foton o få mer tips om denna bedårande stad http://www.desires.se/#post156


28 juni 2014 17:03
Hej!
Tack för fina tips. Ser fram emot resan ;)