Stöd Ukraina

Bibchens blogg

Lördag 7 Mars 2015 - Puerto de Mogán

Vårvinterresa!

Man kan åka till Gran Canaria för att fira en väns 60-årsdag.
Man kan åka till Gran Canaria för att slippa Stockholms vinterhalka.
Man kan åka till Gran Canaria för att rekreera en ryggåkomma.
Vi gör det! Maken och jag.

Lugnaste flygresan till Las Palmas hittills. Inte en skakning på hela resan. Enda "skakningen" var om Norwegian skulle börjat sin strejk.
Vi hann!

Sista gången i denna vår hyrda lägenhet - den är till salu. Fast vi har bokat en annan till novemberresan. Men efter många vistelser här, blir man lite vemodig.
Här hänger mina fototavlor på väggarna!
Här ligger våra utlästa pockets!
Här är vår tvåldoft!

Var vi än går, möter vi vänner och bekanta. Känns så hemtamt.
Det blir ett glas fatöl på engelska puben första dagen.
Det blir en cappucino på "La Cigalla".
Det blir lunch hemma på terrassen.
Nu har vi "landat"!
________________________________________________________________________________
Ett dopp i havet kan vara svalkande även i mars när solvärmen som mest går upp till +24 gr. Vattnet är rent och man ser klart hela havsbotten. Vi badar i en "strandlagun" mitt i byn, alltmedan större båtar passerar utanför piren. Går det stora vågor på havet, råder det ändå lugn i vår "lagun". Mysigt att flyta i havet och se båtarna guppa upp och ner därute. De utannonserade delfinturerna kan vara nog så gungiga!
________________________________________________________________________________
Siroccon är över oss och drar med sig sandstorm från Afrika. Temperaturen visar på över +30 gr. idag. Det är mer folk i havet än på strand och vattenflaskor säljs i långa banor! Solhattar blåser av och parasoller flyger all världens väg. Det knastrar sand mellan tänderna. Men det bådar för en varm, skön kväll med "Kanarisk afton" hos "Julio"! :-)
________________________________________________________________________________
Strand och hav i detta väder blir man aldrig trött på, men när marknadsbesökarna väller in i Puerto Mogan är det skönt att åka på utflykt. Katamaranen gungar inte så mycket, så den tar vi till Anfi. Ett nybesök för oss (och kanske ett sista där!)
Vacker parkanläggning, tjusiga restauranger och alldeles vit sandstrand - visst, men all bebyggelse består av "time-share"- lägenheter. Inlåsta välbevakade områden med höga gallergrindar, vakter och polisbilar som glider runt i byn.
Vi njöt av det vi kunde - en god lunch på en vackert belägen restaurang vid havet. Katamaranen hem. Vita gäss på havet - gungeligung!_
___________________________________________________________________________________

Om vi blir hungriga är det bara att ta hissen ner, gå tvärs över gatan och till ett välsorterat "SPAR". Blir man dessutom särskilt svenskmatsugen finns det knäckebröd, Kalles kaviar, sill, lax m.m................. (fast iDngen fil!). Det som frestar mest är den fina köttdisken, och nu har vi efter alla våra besök fått bra tumme med "köksmästaren"!! Fisk däremot har vi bättre hemma. Grönsaker och frukt i alla färger och smaker lockar både öga och mun meddetsamma man kommer in i affären. Sedan är det ju det med en flaska vin till maten. Det finns det gott om! :-)
___________________________________________________________________________________

Sammanfattningvis dessa tre veckor har det varit 1 heldag och 2 halvdagar mulet. En av de soliga dagarna blåste det så mycket att vi fick sand på mackorna, när vi åt vår lunch på stranden. En extra krydda mellan tänderna
Hasta luego Puerto Mogan ! :-)
Dela med andra:    

Kommentarer
Bibchen säger till Peroerik:
Då kanske ni åkte på samma kryssning som våra vänner!
Här är underbart. Inte ett moln på himlen på dessa 2,5 veckor. En dags blåst. f.ö. bara sol, sol ,sol och hyfsat varma havsbad. Vi badar ju i Skanör på somrarna och är inte så bortskämda. Dessutom är vi ju "vikingar"! :-)
Postat 2015-03-17 20:14  Anmäl
Peroerik säger:
Man kan också som vi åka till Gran Canaria för att där gå ombord på ett fartyg som tog oss till Casablanca, Agadir, Lanzarote, Teneriffa och åter till Gran Canaria. Vi åkte också till GC 7 mars men hem igen 14 mars.
Ha det fortsatt skönt vet jag.
Postat 2015-03-15 19:24  Anmäl
Babbo säger:
Det låter härligt!
Hoppas ni får en fin vistelse i Puerto Mogan - igen :)
Postat 2015-03-08 17:47  Anmäl
Sierra säger:
Du har det fint i "ditt" Puerto de Mogan!
Postat 2015-03-08 10:31  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Slutspurten
37 veckor sedan
Meditationsvandring
38 veckor sedan
Min sommarsäng
38 veckor sedan
Kyrkbröllop
38 veckor sedan
Skur efter skur........
38 veckor sedan