Stöd Ukraina

Gullsings blogg

Lördag 9 Maj 2009 - Landskrona

Utflykt till Landskrona och Borstahusen.

I dag var vi nere i Landskrona, för att kolla in deras Museum och Konsthallen. När vi åkte den gamla vägen ner mot Landskrona, såg vi rapsen blomma guldgult i åkraran ochså fanns det ibland fält med maskrosor, som fösökte tävla med rapsfälten i färgen.
Den här bilden är tagen förra året.
Naturligtvis vann rapsen, men maskrosorna låg inte långt efter. Det är förra årets modell.
Nu är ju tussilagona borta, så de kan inte tävla längre. De har ju nästan samma gyllengula färg alla tre.

Häggen blommar för fullt och Syrenen börjar öppna sina knoppar. Tiden mellan Hägg och syren är alldeles för kort. Det känns nästen som det är högsommar redan.

Vi började med konsthallen, när vi hade parkerat bilen. Det visade sej att vi var lite för tidigt framme, för de skulle öppna klockan 13. Så vi kikade bara genom de stora fönstren. Det var jättestora och färgrika tavlor på gång. Sen gick vi ner till Muséet, som ligger på Kasernplan. Det är så trevligt att gå dit, för de har alltid så trevliga utställningar. Den här gången var det handikappade, som ställde ut sina verk. Där var det målningar, broderier och vävnader utställda.

Så gick vi på ett fik på Rådhustorget 7, Madde´s Café och restaurang. De har en hemsida med den här adressen http://www.maddes.nu/ Vi fick kaffe med mjölk och världens goaste och största Räkmacka. Mums!

Senare fortsatte vi till Borstahusen och Pumphuset, som har både restaurang, fiskaremuseum och konstutställningar. Sen var det dags att köra hem.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet

Senaste bildkommentarerna

Strid
Strid säger om Gullsings bild "Rapsfält vid Glumslövs backar.":
En vacker syn!
15 maj 2010 22:48
Gbenskar
Gbenskar säger om Gullsings bild "Maskrosblommor.":
Dom är faktiskt fina, menbara när de är små och gula. Och absolut inte i min gräsmatta!!
26 april 2009 20:11