Stöd Ukraina

Trebs blogg

Tisdag 2 April 2002 - Ludhiana

Ludhiana

Lite sovmorgon idag, vi måste fixa Bertil:s kick och butikerna öppnar inte förrän 9. Receptionen på hotelet fixar oss en taxi in till den lokala Enfield-handlaren. Det visar sig att vi hamnar hos Ludhiana:s svar på Biltema, vi hittar iallafall en ny kick, men en piratdel. Den kostar 70 rupies, ca 14:-. En originaldel hade nog kostat dubbelt så mycket, vi har tur idag.

Vi sätter iväg upp mot gränsen, det är ytterligare 10 mil kvar. Vi kommer fram några minuter över 3, gränsen stänger 4. Alla verkar hjälpa oss för att vi skall kunna checka ut ur Indien så snabbt som möjligt. Det går bra ända tills vi träffar en militärklädd kvinna som vill ha kopior på alla våra dokument kring cyklarna. Faktisk första gången någon av oss sett en militärgrön sari på en kvinna, inklusive axelklaffar, i sverige hade hon varit kapten. Vi vågade inte fråga vad hon hade för grad. Det blir bara att åka tillbaka till Amritsar och natta över, för att anfalla gränsen i morgon igen, denna gång beväpnade med en bunt kopior. Vi behöver kopior på passet, inklusive visum till både Indien och Pakistan, internationella körkortet, registreringsbevis, motorcykelförsäkring (helår 140:-), köpekvitto, kvitto på att vi växlat pengarna i en oficiell bank, samt några till på papper vi tyckte ser viktiga ut.

Tillbaka i Amritsar så letar vi upp ett ganska flott hotell, där vi ställer oss utanför deras reception och monterar bort tanken på cyklarna för att komma åt att efterdra topplocket. Vi passar på att kolla lite oljenivåer och kedjespänningar, det gäller att vara noggrann.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan