Stöd Ukraina

Reseguidens Medlemssupport

Lördag 20 April 2013

Lathund till forumet

Är du ny medlem och vet inte riktigt hur du ska komma igång med din profil på Reseguiden? Eller har du varit med ett tag men vill få lite mer koll? Här försöker vi beskriva vad som finns i forumet och hur du enklast delar med dig och hämtar inspiration. Välkommen till resegemenskapen!

Forumets innehåll ligger under Mer, längst till höger i toppmenyn, och sedan rubriken Forum.
Diskutera: https://www.reseguiden.se/diskussioner
Bilder: https://www.reseguiden.se/bilder
Resealbum: https://www.reseguiden.se/bilder/album
Medlemsbloggar: https://www.reseguiden.se/forum/blogg
Medlemmar: https://www.reseguiden.se/forum/medlemmar

Verktygslådan - din profilbild längst upp till höger

När du är inloggad når du det mesta du behöver ifrån cirkeln med din profilbild längst upp på sidan, till höger om huvudmenyn och "Mer" om du använder en dator. Här hamnar notifieringar när du får nya meddelanden, kommentarer, när någon vill bli vän med dig eller när något nytt hänt i din diskussion.

Under själva bilden döljer sig en medlemsmeny med bland annat följande länkar:
- Kommentarer till mig - kommentarer du har fått på dina bilder, bloggar och inlägg
- Mina diskussioner - de du har startat eller valt att följa
- Meddelanden - privata meddelanden
- Nytt från vänner - feed som visar vad dina vänner har delat med sig av på Reseguiden den senaste tiden
- Vänner - vänlista
- Ladda upp bilder - dela med dig av dina resor i form av bilder
- Lägg till blogginlägg - blogga under resan, dela med dig av reseminnen, tips eller kommande resplaner och drömmar
- Min profil - här hittar du din profilsida
- Inställningar - där du kan redigera din profil, uppdatera din e-postadress och lösenord samt bestämma om du vill få påminnelser från oss när det händer något nytt på din profil

Profilsidan

Din sida på Reseguiden.se. Här kan du skriva några rader om dig själv, ladda upp en profilbild och fylla i besökta länder (Inställningar / Redigera profilsida). På profilsidan hamnar dina bilder, resealbum, bloggar och de diskussioner du deltar i.

Gå in på andra medlemmars profilsidor för att inspireras av deras resor och ta del av deras innehåll. I boxen till höger på profilsidan finns följande funktioner:
- Prenumerera - Fyll i din e-postadress här så får du ett mail när medlemmen uppdaterar sin sida. Vill du att dina vänner ska få ett mail när du lagt upp något nytt? Be dem fylla i sina e-postadresser där på din profilsida.
- Bli vän med - Ett sätt att "följa" en medlem så att du inte missar någon ny resa de har gjort. Under "Nytt från vänner" i medlemsmenyn hittar du sedan dina vänners aktivitetsflöde.
- Skicka meddelande - Skicka ett privat meddelande till en annan medlem.
- Blockera - Genom att blockera en annan medlem kan han eller hon inte längre kontakta dig eller kommentera på ditt innehåll. De kan inte heller skriva inlägg i en diskussion som du har startat.
När du är inne på din egen profilsida ser högerspalten lite annorlunda ut. Då kan du exempelvis se vilka som har kikat in på din sida under Mer / Besökare.

Diskutera

I diskussionsforumet kan du få tips och råd från andra medlemmar, eller själv dela med dig av dina erfarenheter. Här diskuteras allt från konkreta tips om något resmål, till mer allmänna frågor om allt som hör resan till: fotoutrustning, resväskor, vaccination, visum, resa med barn, all inclusive, säkerhet.. och lite till. http://www.reseguiden.se/diskussioner
Diskussionsforumet är indelat i tre delar: Tips & råd, Reskompis och Feedback på sajten.

Under respektive avdelning finns ett sökformulär så att man enkelt kan hitta diskussioner om ett visst land eller som inkluderar ett visst ord. Sök gärna där först innan du skapar en egen diskussion. Kanske är din fråga redan besvarad.

Klicka på knappen "Skapa ny diskussion" för att skapa en egen diskussion. I medlemsmenyn hittar du "Mina diskussioner". Här hamnar diskussioner du startat, svarat i eller valt att bevaka.

För att svara i en befintlig diskussion klickar du på knappen "Svara", längst ner i en pågående diskussion. Om du vill hänvisa till ett visst inlägg i en pågående diskussion kan du välja att "Svara med citat". Det hamnar då i ditt svar. Du kan även välja att "Bevaka diskussion" för att få notifieringar när något nytt händer i en diskussion, även om du inte själv har svarat i den.

Här kan du läsa mer om diskussionsforumet:
http://www.reseguiden.se/forum/blogg/riktlinjer-for-diskussionsforumet-15440

Bilder

För att dela med dig av dina resebilder klickar du på Ladda upp bilder i medlemsmenyn, eller länken Ladda upp bilder ifrån din profilsida. Du börjar med att skapa ett resealbum där bilderna ska ligga, eller väljer ett gammalt befintligt resealbum. Fyll i Plats (stad eller land) på bilden för att den ska bli sökbar under rätt land. Fyll även i Titel för att beskriva vad bilden visar.

Blogg

Här kan du dela med dig av reseberättelser, resplaner, tips m.m. Klicka på Lägg till blogginlägg i medlemsmenyn, eller länken Lägg till -> Nytt blogginlägg ifrån din profilsida.
Om du inte vill publicera inlägget ännu kan du kryssa för "Utkast".
Om du vill koppla blogginlägget till ett visst resealbum måste du först skapa resealbumet och kan sedan välja det ifrån listan med Resealbum längst upp under Redigera inlägg.

Resealbum

Samla dina bilder i resealbum för att skapa ett sammanhang, ex från en viss resa. Klicka på "Lägg till album" på din profilsida. Du kan även börja med att ladda upp bilder, och därifrån skapa ett nytt resealbum.

VANLIGA FRÅGOR

Hur hittar jag senaste nytt?
Under respektive avdelning hittar du det senaste som laddas upp och skrivs i forumet. Där kan du även filtrera på ditt favoritresmål.
Det finns även en samlad sida med hela flödet: http://www.reseguiden.se/forum/kommentarer
I medlemsmenyn längst upp hittar du Nytt från vänner.

Hur kan mina vänner följa vad jag gör på min profilsida?
Det finns flera olika sätt att följa dina aktiviteter. Om dina vänner också har profil på Reseguiden kan de bli vän med dig och sedan följa dig under "Nytt från vänner" i medlemsmenyn.
Annars kan de gå till din profilsida och fylla i sin e-postadress under Prenumerera. För att dina vänner ska kunna hitta din sida kan du klicka på Tipsa en vän i boxen till höger på din profilsida.
Du kan även själv dela med dig av exempelvis ett nytt resealbum genom att klicka på någon av ikonerna vid Dela.

Hur ändrar jag min e-postadress?
Gå till Inställningar / E-post och lösenord i medlemsmenyn längst upp.

Hur ändrar jag mitt användarnamn / profilnamn?
Detta kan du tyvärr inte göra själv, men maila till medlem@reseguiden.se så hjälper vi dig.

Hur hittar jag en viss medlem?
Under Mer / FORUM / Medlemmar i huvudmenyn kan du söka andra medlemmar, både på användarnamn, ålder, besökta länder m.m.
http://www.reseguiden.se/forum/medlemmar

Hur ändrar jag ett inlägg jag har skrivit i diskussionsforumet?
Om ingen svarat efter dig i diskussionen går det bra att ändra inlägget. Klicka på "Redigera" under pilen längst upp till höger i inlägget. Här kan du även välja att "Ta bort" ett visst inlägg.

Min fråga i diskussionforumet är inte aktuell längre - hur tar jag bort den?
Du kan radera en diskussion du har startat genom att klicka på "Ta bort" under pilen längst upp i diskussionen.
Du kan även välja att stänga en diskussion så att ingen mer kan svara i den. Klicka på "Lås" under pilen längst upp i diskussionen.

Hur avslutar jag min profil?
Under Inställningar i medlemsmenyn finns fliken "Avsluta medlemskap".

Hör gärna av dig om du tycker det är fler frågor som vi borde ta upp här, eller kommentera det här inlägget.

Senast uppdaterad: 2018-01-09
Dela med andra:    

Kommentarer
Reseguiden säger:
Hej,

Detta gör du under Inställningar uppe i medlemsmenyn och sedan fliken Redigera profilsida. https://www.reseguiden.se/cgi-bin/rg/forum.cgi?event=profile_edit&site=reseguiden
Postat 2019-04-01 10:04  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Lathund till forumet
11 år sedan
Riktlinjer för diskussionsforumet
11 år sedan