Stöd Ukraina

Trebs blogg

Söndag 28 April 2002 - Hradec Králové

Hradec Kralove, Tjeckien

Long 15 47 E Lat 50 13 N

Iväg utan frukost idag, pengarna är slut och vi vill inte strula med dollar igen. Sista biten mot Prag går lätt, Bert:s cyket hostar till ett par gånger, han kollar bränslefiltret men ser inget skräp. Efter kollen verkar allt bra igen, förmodligen ville den bara ha lite uppmärksamhet. Vi märker att ljudet har blivit lite "hårdare" numera, det kanske bli så när allt blir lite inslitet. Det är förmodligen dags för en stor service igen, igår passerade vi 1000 mil resa, dvs. om vi räknar bort inkörningn runt Delhi. Totalt har cyklarna nu gått nästan 1200 mil, vi kan knappast kalla dem nya längre.

Infarten till Prag blir lite rörig, det är alltid svårt med skyltning in i större städer. Till slut hittar vi in i de centrala delarna av stan och börjar leta hotell, vi växlar på ett postkontor. Ett hotell efter vägen var fullbokat, men man hänvisar till ett i närheten som dessutom har garage. Efter lite letande hittar vi det och kollar priser och standard på rum, 110 dollar är nog rekord för resan, men hotell i centrala stan verkar vara dyrt. Efter lite diskussion blir det 13 dollar till eftersom det var två motorcyklar som skulle parkeras. Killen i receptionen åker bakpå Bert:s cykel och visar vägen till garaget.

Snabbt av med de tunga kläderna och ut på stan för att äta lunch, vi är riktigt hungriga utan frukost. God mat och ett par goda Tjeckiska öl, sen är det dags att gå och titta på stan. Det är mycket turister och en mycket vacker stad, ungefär som gamla stan i Stockholm fast utspritt över mycket större område, och mycket mera kuperat. Vi besöker en katedral som ligger högt upp och blickar ned på stan. De 287 trappstegen upp i klocktornet känns som välbehövlig motion, det är en underbar utsikt däruppifrån.

Lite mera promenad och ytterligare ett par goda öl senare är det dags att gå tillbaka till rummet och författa den här texten, och vänta på att bli hungrig igen så vi kan äta middag.
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Sundsvall
16 år sedan
Sundsvall
16 år sedan
Gävle
16 år sedan
Göteborg
16 år sedan
Kinnekulle Ring
16 år sedan