Stöd Ukraina

Joannaes blogg

Tisdag 29 Januari 2008

Forsta dagarna i Venezuela

Nar vi landade i Caracas hittade vi fungerade det inte att ta ut pengar i bankomaten, sa vi vaxlade 100 dollar till 400000 boliviars (dubbel vaxelkurs) med en svartvaxlare. Sen akte vi in till busstationen i caracas med en turistguide fran trinidad tobago. Pa busstationen var det bade inchecknig av bagaget och sakerhetskontroll. Vi akte buss till Maracay dar vi tog en svarttaxi till ett hotel, det var dock fullt dar liksompa de 2 nastkommande stallena vi kollade pa. Pa det 4:e stallet hade de rum ledigt. Ganska sunkigt och dyrt, men vi tog det iaf.
Pa morgonen vaknade vi av fagelsskran.. vi hade en stor fagelbur med diverse papegojor i utanfor rummet. I maracay hittade vi inte heller nagon fungerande bankomat, sa vi gick in pa ett finare hotell och receptionisten dar ringde en kille som kom och vaxlade 200 dollar till 800000 boliviars at oss (Svartvaxlarmarknaden har ar stor), han korde oss aven till busstationen. Det gick ingen buss till Puerto Colombia sa vi tog en svarttaxi. Vagen var en 5 mil lang, smal och slingrig vag over bergen. Har i puerto colombia ar det fint. Har badat i karibien nu :) Stallet som vi bor pa ar helt ok, vi har till och med en kall dusch utan stril. Allt har ar mycket dyrare an vi hade raknat med.. tur att vi har svartvaxlat :)

Vi tanker stanna har tva natter till, sen ska vi ta oss till Coro. Vi kommer nog inte stanna alltfor lange i Venezuela pga. priserna.

Annars lever vi och mar. Ska hitta nagonstans att ata middag nu.

Adios!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet