Stöd Ukraina

Kvibergresors blogg

Måndag 25 Augusti 2014 - Colorado Springs
Resealbum: Klippiga Bergen

Ett besök i gudarnas trädgård på resans sista dag

Idag var sista dagen i USA innan jag imorgon åker hemåt. Därmed rörde jag mig mot flygplatsen med ett stopp i Colorado Springs sista dagen. Här tänkte jag hinna med att besöka en sista park innan hemresan. Den låg i utkanten av staden och bär det intresseväckande namnet Garden Of The Gods. Dom är som tidigare sagts bra på säljande namn här borta.

I denna park som ligger mitt emellan storstaden och några berg finns några smala, enorma, uppskjutande ur marken, röda klippor som färgar av omgivningen på ett uppseendeväckande sätt. Med fantasi kan man se det som taggarna från en stor drake som ligger begravd under jorden. Här kunde man köra och vandra runt bland klipporna för att få en närmare kontakt. Många bergsklättrare var också på väg upp mot toppen av klipporna. Det påminde lite om att vandra runt i Sedona som jag besökte ifjol. Det var hur som helst vackert att se på så här fördrivde jag några timmar.

Sedan hade jag en tanke på att köra upp till Pikes Peak som är ett av Colorados högsta berg men då det var åskväder uppe på toppen fick man inte köra hela vägen upp. Istället åkte jag till hotellet och besökte en närliggande mexikansk restaurang. Jag beställde fajitas och fick in så mycket mat som jag säkert inte ätit sedan jag åt buffé i Las Vegas.

Imorgon lär det bli ett sånt där långt dygn igen med mycket väntan då jag åker med flyget 17.30 och landar i Sverige kl 16 på onsdag. Detta blir mitt sista dagboksinlägg så tack till alla som läst och kommenterat, detta har varit en resa som kommer stanna kvar länge i minnet. Tack också till bilen som kommer ha varit min följeslagare under de över 800 mil vi åkt tillsammans, du har varit en klippa i klippiga bergen!
Dela med andra:    

Kommentarer
Sj58 säger:
Skönt att höra att du är på väg hemåt, vi har fått många fina och glada lässtunder med din blogg!
Postat 2014-08-27 15:03  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet