Stöd Ukraina

Peroeriks blogg

Onsdag 19 Juni 2013 - Stockholm

Ett äventyr i Stockholm

Solsken, klarblå himmel, fantastisk sikt och som vanligt då man är pensionär bara att göra det som faller oss in.

En perfekt dag att fara till Globen för att lyftas upp i skyn av SkyView. SkyView är de spårbundna glasbubblor som man kan åka upp till Globen topp med för att beskåda den fantastiska utsikten.
Det var bara att köpa biljett. 100 kr per person (pensionär). Den avgång vi fick plats på var 11:20. Endast en kort väntan på ca 20 minuter. Den tiden räckte för ett kortare besök i Globen shopping, dock utan att inhandla något.

Några minuter före angiven tid ställde vi oss tillsammans med övriga ”resenärer”, mestadels utländska turister, för att invänta avgångstiden.

Först blev vi insläppta i ett litet rum där vi fick en ca 5 minuters informationsfilm om Globen och samtliga arenor, inklusive den nya Tele2 Arena.

Sedan fick vi gå in i vår glasbubbla. Dörrarna stängdes och bubblan började sakta åka utmed rälsen på Globens utsida. Mycket sakta gick det men man kunde ganska snarat börja njuta av utsikten.
Halvvägs upp mötte vi den andra glasbubblan som då var på väg ner.

Väl uppe på toppen kunde vi så beundra den vidunderliga utsikten över Sveriges huvudstad och dess omgivningar, speciellt de södra. För oss stockholmare var det lätt att orientera oss, vi känner ju igen de flesta landmärkena, såsom Stadshuset, Kista Science Tower, Hamninloppet mm. Värre var det nog för turisterna men till sin hjälp hade de små skyltar runt om i bubblan med de mest framträdande landmärkena utmärkta. Oavsett om man var kapabel till orientering var det en fantastisk vy att beskåda.

Efter en stund började så nerfärden och hela turen varade kanske 15 minuter. Med filmstunden inkluderad var hela äventyret över på mindre än en halvtimme men äventyret var väl värt att göra.

Priset för vuxna (icke pensionärer) är 145 kr och för barn 100 kr.
Dela med andra:    

Kommentarer
Peroerik säger till Bibchen:
Det är nog lika fint då. Antalet passagerare i varje bubbla är alltid begränsat så det lär inte bli trängre, möjligen lite längre väntetid.
Postat 2013-06-25 19:45  Anmäl
Bibchen säger:
En tur i augustisolen får det bli, om turismen inte tar över platserna. Kul att se sin stad från ovan.
Postat 2013-06-24 23:02  Anmäl

Skriv kommentar
Arkivet