Stöd Ukraina

Hebas blogg

Söndag 14 Juni 2009
Resealbum: Legoland 2009

Dag 1: Norrby-Göteborg

Fick en "kanonstart" på resan... när jag kom ut till bilen hade det regnat in precis som på semestern i Södertälje ifjol! Plaskblött golv på passagerarsidan och typiskt nog tog jag ur golvmattorna igår kväll för att göra ren dem, så det blev till att försöka suga upp vattnet med disktrasa och lägga in tidningar. Vattnet kommer in vid vindrutan så det blir bakläxa för glasmästeriet igen…
Kom iväg strax efter nio och trots att Adrian tittade på film kom första "Hur långt är det kvar?" redan i Älvkarhed... Hade packat med oss fika för att kunna göra ett geocaching-stopp i Ludvika men pga regnet ändrade vi planerna och stannade vid Långsjöns rastplats iställlet. Adrian somnade när vi började åka igen!
När vi passerat Lindesberg började regnet att avta för att sluta helt strax innan Örebro. Stannade på Marieberg Köpcentrum för att äta och växla pengar, men det gick inte riktigt som tänkt för de hade alldeles nyss fått slut på dansk valuta. Så nu har man lärt sig att ringa och beställa i förväg! De ringde till Centralen i Gbg åt oss så det blev bara en kort paus för glass och tankning för att hinna innan stängning 19:00.
Sedan tog vi oss ut till hotellet i Arendal. Det var ett stort och fräscht konferenshotell med nästan inga gäster (söndag kväll & ganska ”offside”). Men priset tyckte vi var perfekt, 690 kr!
Fick ännu ett problem för vi upptäckte att det var väldigt lite luft i ett bakdäck och gav oss iväg för att leta en mack. Efter ett tags letande och snurrande i hamnområdet tyckte Adrian att vi väl ”kunde ta och åka hem till Sverige igen”. När vi till slut hittade en mack fyllde vi däcket + reserven + köpte reservhjul på burk för att vara säkra på att komma iväg imorgon…
Hade med oss gps och anvisningar så att vi skulle kunna geocacha på vägen tillbaka till hotellet. Tog sin tid för vi följde inte tipsen till att börja med… men nu har vi lärt oss (tror jag)! Hittade cachen och lade dit en geocoin som vi haft med från Hälsingland. Var inte tillbaka i bilen förrän 21:15 så det blev en lång dag för Adrian (som inte har somnat när detta skrivs kl 23:00)!
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet
Visa alla

Senaste inläggen

Royal Botanic Garden & Edinburgh Zoo
10 år sedan
Sightseeing
10 år sedan
Edinburgh nästa
10 år sedan
50-årsdagen
10 år sedan
Slott och bilåkning
10 år sedan