Stöd Ukraina

Nisse2ears blogg

Fredag 16 Juli 2010 - Orlando

Återkoppling efter resan till Orlando

Vi åkte till Orlando i juni/juli i år.

1) Prisläge - 6.5% skatt tillkommer på alla prislappar.
Betydligt lägre än i Sverige på det allra mesta. Både bensin, livsmedel, restauranger, frukostar. Det som är "dyrt" är entréer (sällan under $20) och kostnader för aktiviteter.

2) Bad i havet
Vi åkte till Daytona Beach och Atlanten hade då 80F (ca 27C). Vågor som gjorde det mindre lämpligt för små barn. Det finns snorklingsmöjligheter i Discovery cove och i nån av Disneys vattenparker. Vi testade tyvärr ingen av dessa.

3) Natur
Grönt och palmer och roliga fåglar. Vi var inte ut så mkt i skog och mark. Har du bil är det lätt att åka nån timme bort fr Orlando och uppleva annat än skyltarna längs International Drive som i of sig jag tycker är rätt fräck :)

4) Odjur och kryp
Inga whatsoever där vi var. Syrsorna spelade högt om kvällarna. Jo, många kackerlackor på gatorna i Downtown Disney var det. Ett par ormar såg vi. Många ödlor. Inget inomhus dock :)

5) Aktiviteter
Du behöver inte gå aktivitetslös! Parker (många fler än bara de stora kända), flera roliga äventyrsminigolfbanor, aligatorturer, upplevelse "museum", gigantiska shoppingcentra (inte bara ett). Men smakar det så kostar det - det är på aktiviteter som pengarna går åt. minigolf kostade $15 - 20 pp. Inträden är sällan under $20 pp. Det går att hitta rabattkuponger med $2 off.

6) Turistmängd och typ av turister
Americans americans americans. Barnfamiljer främst. Så klart mkt turister men aldrig besvärande folkmängder.

7) Transport
Håller man sig kring den stora "gatan" International Drive med de olika parkerna i nära anslutning och massor massor av matställen, shopping, hotell och aktiviteter så går det bussar för en billig penning. För $1.25 eller $2 tar du dig till alla ställen utom till parkerna kan man säga. det tar visserligen tid och trångt. Ev ståplats. Taxi är inte heller lika dyrt som hemma. Att hyra bil kostar inte så fasligt mkt och du får en frihet som kan vara värt pengarna. Bensinen är snorbillig! 20 spänn för 4 L.

8) Guldkorn
Allt som glimmar är guld i Orlando! Påkostat. Spare no expenses!

9) Bästa tid för resa
I juli var det runt 35C (precis som hawaii skriver ovan) varje dag. Det var disigt vissa dagar och kom rejäla men korta regnskurar på eftermiddagarna. Andra dagar stekte solen från knallblå himmel och då var det skönt att kanske inte vara i en park. Å andra sidan har de AC överallt så det är skönt och enkelt att svalka av sig inomhus (affärer, rest, WC).

Kolla gärna i mina album - du kommer bli SÅ sugen att åka ;)

Eller det med bara Universals Islands of Adventure:
http://www.reseguiden.se/forum/resor/universal-s-ioa-orlando..
Dela med andra:    

Skriv kommentar
Arkivet