Flygresor från Göteborg till Tunis

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Tunis

Flygplatsen i Tunis heter Tunis Carthage Airport och ligger 8 km nordväst om centrum. Det smidigaste sättet att sig från flygplatsen till ett hotell i centrum är med taxi. Resan bör inte kosta mer än ca 25-30 kronor (plus avgift för väskor).

Det här är Tunis

Staden Tunis ligger vackert vid Medelhavskusten och är ett populärt resmål tack vare det varma Vädret och det spännande citylivet. Eftersom Tunis inte har några bra stränder går det att både bo och leva billigare här än i de stora turistorterna längs tunisiska kusten. Bland sevärdheterna i centrala Tunis finns den medeltida Medinan med sin jättelika souk, Bardo-museet med massor av arkeologiska fynd och Zitouna-moskén. En bit norr om Tunis hittar du den allra mest besökta sevärdheten: ruinerna efter staden Kartago. Tunis går att besöka året runt men temperaturerna är ofta uppåt 35 grader i juli –augusti och neråt 10 grader i december – januari.

Hitta billigt boende i Tunis

Det finns många mycket prisvärda hotell i Tunis. De bästa hotellområdena är i den medeltida Medinan och den mer moderna stadsdelen Ville Nouvelle. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 400 kr/natt.

Så tar du dig runt i Tunis

De centrala delarna av Tunis har flera breda avenyer med stora trottoarer som är utmärkta för promenader. Behöver du åka lite längre så är taxi det smidigaste alternativet. Om du ser till att föraren sätter på taxametern så ska resan inte kosta mer än några tior inom Tunis.

Så hittar du bästa shoppingen i Tunis

Tunisiens största souk ligger mitt i centrum i Tunis och är en av få marknader där du kan gå omkring utan att bli påhoppad av energiska säljare. I de smala gränderna kan du köpa nästan vad som helst: kryddor, skor, smycken, kläder och hantverk. Om du vill hitta en livsmedelsbutik i centrala Tunis så leta efter kedjorna Monoprix och General, i butikerna kan du dessutom köpa mycket prisvärda tunisiska viner.

Bästa budgettipset för Tunis

Passa på att gå till frisören när du är i Tunis. En hårklippning för herrar kostar bara ca 10 kronor.

Lägsta hittade priser till Tunis
Göteborg
aug 2016
2 084 kr
Stockholm
sep 2016
2 092 kr
Köpenhamn
sep 2016
2 180 kr
Malmö
jul 2016
6 886 kr
Västerås
jul 2016
4 415 kr
Norrköping
jul 2016
5 590 kr
Umeå
aug 2016
3 547 kr
Luleå
jul 2016
5 395 kr
Linköping
jul 2016
5 929 kr
Skellefteå
jul 2016
6 511 kr

Tunis Tunisien