Flygresor från Göteborg till Palermo

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Palermo

Flygplatsen i Palermo heter Palermo Punta Raisi Airport och ligger 35 km nordväst om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med tåget Trinacria Express (enkelbiljett 5,50 euro).

Det här är Palermo

Palermo är den största staden på Sicilien och ett mycket populärt resmål. Trots att staden ibland kan verka kaotisk med tutande bilister och sirener överallt, så finns det alltid platser som är extremt lugna och fridfulla. Palermo har en mycket lång och spännande historia vilket avspeglar sig i de många sevärda byggnaderna. Här finns några av Europas äldsta kyrkor, en mycket sevärd katedral och det medeltida palatset Palazzo dei Normanni. En av de mer spöklika sevärdheterna är Cappuccini-katakomberna med fler än 8 000 mummifierade kroppar. Vädret i Palmermo är soligt och varmt och det är en utmärkt stad att besöka året om.

Hitta billigt boende i Palermo

Det finns många billiga typer av boende i Palermo men standarden kan variera kraftigt även inom samma prisklass. Ett dubbelrum med bra standard kostar ca 50 euro/natt i Palermo. Vill du bo lite mysigare så kan du prova någon av de många nya bed & breakfast som öppnat de senaste åren. Om du reser med en liten grupp eller en stor familj så lönar det sig ofta att hyra en villa eller lägenhet en kortare tid.

Så tar du dig runt i Palermo

De sevärda delarna av Palermo ligger mycket väl samlade och du kan se nästan allt genom att promenera. Om du vill upptäcka lite större delar av Palermo så kan du prova de många busslinjerna, en 24-timmarsbiljett kostar 4 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Palermo

De bästa shoppinggatorna i Palermo är Via Maqueda, Via Roma och Via della Libertà. De bästa fynden kan du göra på den kaotiska marknaden La Vucciria. Om du vill ge ditt stöd till kampen mot maffian så ska du handla i butiker som vägrar betala beskyddarpengar, du känner igen butikerna på klistermärket ”pizzo free” i skyltfönstret.

Bästa budgettipset för Palermo

Undvik att åka till Palermo under högsäsongen juli – augusti. Då är priserna mycket högre än under lågsäsongen.

Lägsta hittade priser till Palermo
Göteborg
maj 2016
1 361 kr
Stockholm
maj 2016
1 011 kr
Köpenhamn
jun 2016
1 260 kr
Norrköping
jul 2016
4 433 kr
Malmö
jun 2016
2 576 kr
Västerås
jun 2016
3 612 kr
Karlstad
maj 2016
3 136 kr
Umeå
jun 2016
2 883 kr
Luleå
jun 2016
2 922 kr
Växjö
jun 2016
6 024 kr

Palermo Sicilien, Italien

23°
Klimat i maj
25°
Badtemp i maj