Flygresor från Göteborg till Los Angeles

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Los Angeles

Los Angeles stora flygplats är Los Angeles International Airport (25 km sydväst om centrum). Flygplatsen kallas oftast för ”LAX”. Det är ca 30 km härifrån till Hollywood och ca 55 km till Disneyland. Det smidigaste sättet att sig till sitt hotell är med bil. Antingen hyr du bil av någon av de över 40 hyrbilsfirmorna på flygplatsen eller också tar du taxi (kostar ca 200 kronor till Hollywood).

Det här är Los Angeles

Los Angeles är en av världens största storstäder med 18 miljoner invånare (2010) på en yta stor som Uppland. De stora sevärdheterna i Los Angeles är Disneys och Universal Studios nöjesparker men många besöker även stadsdelarna Hollywood, Beverly Hills samt stränderna Santa Monica och Venice Beach. Den bästa årstiden att besöka Los Angeles är under vintermånaderna då det är färre turister men fortfarande varmt nog för att sola och bada. Vädret här är mycket jämnt över året med i genomsnitt 20 – 25 grader under sommarhalvåret och 15 – 20 grader under vinterhalvåret.

Hitta billigt boende i Los Angeles

Det finns tusentals hotell i Los Angeles och förutom de värsta lyxhotellen i Hollywood och Downtown är de flesta mycket prisvärda. När du letar hotell bör du kolla hur långt det är till platserna du vill besöka, annars riskerar du att behöva tillbringa flera timmar i bilkö i den mycket kraftiga trafiken. Ett dubbelrum i Hollywood eller Downtown kostar ca 600 kr/natt men då ingår inte garageplats för hyrbilen. Ett bra alternativ kan vara att bo på någon av motellkedjorna Motel 6, Super 8 eller Travelodge som ofta ligger vid stora vägar, ett dubbelrum kostar ca 300-400 kr/natt.

Så tar du dig runt i Los Angeles

Om du vill pricka av alla sevärdheter i Los Angeles på några dagar så är hyrbil det enda alternativet. Men räkna med att det tar tid att köra de långa avstånden eftersom du delar vägarna med 12 miljoner LA-bilister. Skall du bara hålla dig inom till exempel Hollywood eller Disney så kan du ta dig fram rätt smidigt med taxi eller buss.

Så hittar du bästa shoppingen

En av världens lyxigaste shoppinggator är Rodeo Drive i Beverly Hills, här finns det butiker med låsta dörrar som bara släpper in besökare som ser välbärgade ut. I Downtown finns stadsdelen Fashion District som är centrum för Kaliforniens modeindustri. Här finns mängder av fabriksutförsäljningar, boutiquer, varuhus och second hand-butiker.

Bästa budgettipset för Los Angeles

Nöjesparkerna Disneyland och Universal Studios i Los Angeles har mycket dyra inträden. Om du vill få valuta för pengarna så kan du inte dyka upp framåt eftermiddagen utan du bör vara där när parken öppnar. Parkerna har dussintals åkattraktioner och det tar minst två dagar per nöjespark att uppleva allt.

Lägsta hittade priser till Los Angeles
Göteborg
aug 2016
3 553 kr
Stockholm
aug 2016
3 618 kr
Köpenhamn
aug 2016
3 366 kr
Norrköping
jun 2016
7 301 kr
Malmö
aug 2016
4 531 kr
Västerås
jun 2016
4 949 kr
Umeå
aug 2016
5 491 kr
Luleå
jun 2016
5 329 kr
Växjö
aug 2016
12 514 kr
Linköping
jun 2016
4 648 kr