Flygresor från Göteborg till Lissabon

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Lissabon

Flygplatsen i Lissabon heter Lisbon Portela Airport och ligger 7 km norr om centrum. I internationella sammanhang kallas flygplatsen oftast för Lisboa Airport. Det bästa sättet att ta sig från flygplatsen är med flygbussarna AeroBus. Det finns tre olika busslinjer som stannar utanför de 90 största hotellen i Lissabon (enkelbiljett 3,50 euro).

Det här är Lissabon

Den portugisiska huvudstaden Lissabon med dess 2,8 miljoner invånare har de senaste åren blivit ett allt trendigare resmål och är framför allt ett perfekt weekendresmål för den som är intresserad av kultur. Centrala Lissabon ligger på sju stora kullar norr om Tejofloden och det är en upplevelse bara att promenera bland de trånga och vindlande gatorna bland den vitkalkade bebyggelsen. Några sevärda offentliga platser i Lissabon är den gigantiska stadsparken Mondsantoparken i västra delen av centrum och de stora torgen Praca do Comércio och Rossio. Andra sevärdheter är Belem-tornet och konstmuseerna Museu Coleccao Berardo, Museu Nacional de Arte Antiga och Calouste Gulbenkian Museum. Vädret i Lissabon är mycket milt och det går att besöka staden året runt. Lissabon är den stad i Europa som har varmaste vintervädret med en genomsnittstemperatur på 11–12 grader. Under sommarmånaderna kan det ibland bli uppåt 40 grader varmt.

Hitta billigt boende i Lissabon

Det är oftast lätt att hitta billiga hotell i Lissabon. Ett dubbelrum på ett hotell med bra standard kostar oftast bara ca 40-60 euro/natt. En bädd på ett vandrarhem kostar ca 20 euro/natt. Under vår och höst går det att bo mycket billigt i de närbelägna badorterna Estoril och Cascais.

Så tar du dig runt i Lissabon

Sevärdheterna i Lissabon ligger tätt i centrum och det går därför att se nästan allt till fots, men terrängen är mycket kuperad med massor av uppförsbackar. Kollektivtrafiken Carris består av tunnelbanan Metro, bussar och spårvagnar. Du åker med kollektivtrafiken genom att köpa magnetkortet ”7 Colinas/Viva Viagem” (0,50 euro) och laddar det sedan med pengar. En enkelresa kostar 1,75 – 2,85 euro, och en 1-dagsbiljett med fria resor kostar 4,50 euro.

Så hittar du bästa shoppingen i Lissabon

De flesta butikerna i Lissabon ligger i Baixa-området mellan Rossio och floden. De tre mest populära shoppinggatorna är Rua Áurea, Rua da Prata och Rua Augusta. De flesta butikerna i Lissabon är stängda på söndagar, några undantag är varuhuset El Corte Inglés och köpcentret Centro Comercial Colombo.

Bästa budgettipset för Lissabon

Den bästa rundturen i Lissabon får du om du åker med de flera decennier gamla spårvagnarna på linje 28. Spårvagnarna åker förbi de flesta av Lissabons mest sevärda byggnader och sevärdheter. En enkelbiljett kostar bara 2,85 euro.

Lägsta hittade priser till Lissabon
Göteborg
jun 2016
1 283 kr
Stockholm
jun 2016
1 411 kr
Köpenhamn
jun 2016
1 084 kr
Norrköping
jul 2016
2 395 kr
Malmö
jun 2016
2 259 kr
Karlstad
jul 2016
2 522 kr
Västerås
jun 2016
2 448 kr
Umeå
jun 2016
3 434 kr
Luleå
jun 2016
2 475 kr
Växjö
jul 2016
2 837 kr

Om Lissabon Portugal

Portugals huvudstad Lissabon är en pittoresk hamnstad med de centrala delarna vilandes på sju kullar. Här finns ett spännande kulturliv, labyrintlika gränder, shopping och gamla spårvagnar. Det är nära till badorterna Estoril och Cascais.
Historia
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
17°
Klimat i maj
27°
Badtemp i maj