Flygresor från Göteborg till Kos stad

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Kos stad

Flygplatsen på Kos heter Kos Ippokratis Airport och ligger 26 km sydväst om centrum. Det smidigaste sättet att ta sig från flygplatsen till hotellet är med transferbussen som ditt charterbolag erbjuder. Det kostar ca 30 euro att åka taxi från flygplatsen till centrum i Kos stad.

Det här är Kos

Den grekiska ön Kos har 30 000 invånare och är mindre än Orust till ytan. Kos är en mycket populär semesterö med badorterna Antimachia, Kardamena, Kefalos, Kos stad och Tingaki. De flesta besökare kommer hit för att njuta av sol och bad på öns sandstränder under dagarna, och för att äta och dricka på barerna i Kos stad under kvällarna. En av de mest besökta sevärdheterna på Kos är det 2 500 år gamla templet Askleipion strax utanför Kos stad. Askleipion var ett av världens första sjukhus och här utbildades Kos mest berömda person Hippokrates. Den bästa tiden för ett besök till Kos är de varma månaderna maj – september.

Hitta billigt boende på Kos

Hotellpriserna varierar mycket kraftigt på Kos mellan låg- och högsäsong. Under lågsäsong kostar ett dubbelrum med bra standard ca 20 euro/natt, under juli - augusti är priset flera gånger högre. Du bör boka rum långt i förväg om du vill bo på ett särskilt hotell. Under vintern är de flesta hotellen helt stängda.

Så tar du dig runt på Kos

Orterna på Kos är små och det bästa sättet att ta sig fram är till fots. Bussarna KTEL har regelbundna turer mellan Kos stad och de flesta orter på ön. En enkelbiljett kostar 1,30-3 euro. Det är mycket populärt att åka runt på Kos med cykel, att hyra cykel kostar ca 8-20 euro/dag.

Så hittar du bästa shoppingen på Kos

Den bästa shoppingen på Kos hittar du på de många smågatorna i Gamla stan i Kos stad. Mitt bland alla turistbutiker som säljer billiga souvenirer finns det småbutiker som säljer utmärkta lokala hantverksprodukter, håll utkik efter smycken, lädervaror och flokati-mattor. I centrala Kos stad finns också en inomhusmarknad där du kan köpa färsk frukt, färska grönsaker och öns mycket berömda honung.

Bästa budgettipset för Kos

Några av de mest intressanta historiska lämningarna på Kos ligger bland bebyggelsen inne i Korfu stad. I centrum finns lämningarna efter det gamla torget, Agoran, och i västra Kos stad finns ”Västra ruinerna” med flera romerska gator och några välbevarade mosaiker. Inte så långt från ”Västra ruinerna” finns en välbevarad romersk teater. Alla tre platserna är helt gratis att besöka.

Lägsta hittade priser till Kos stad
Göteborg
jun 2016
1 672 kr
Stockholm
jun 2016
1 422 kr
Köpenhamn
jun 2016
1 479 kr
Norrköping
jul 2016
2 953 kr
Malmö
jul 2016
2 700 kr
Karlstad
jun 2016
4 035 kr
Umeå
jun 2016
4 720 kr
Luleå
jun 2016
2 803 kr
Växjö
jun 2016
4 566 kr
Jönköping
jun 2016
2 807 kr

Om Kos stad Kos, Grekland

Kos har under många år varit en partydestination för unga, men är idag också ett utmärkt resmål för familjer. Vill du festa så bor du bra inne i Kos stad, familjerna bor helst direkt vid Kardamena- eller Tigakistranden. Badsäsong: maj – okt.
Vattensport
Barnvänligt
Nattliv
Sandstrand
Sol & bad
21°
Klimat i maj
19°
Badtemp i maj