Flygresor från Göteborg till Istanbul

Jämför och boka flyg från alla ledande flygbolag och resebyråer - Norwegian, SAS, Ryan Air, Ticket, Supersaver, Expedia, KLM, AirFrance, British Airways, Lufthansa, Travellink, Flygstolen...
Sök
Filter
Om Istanbul

Flygplatsen i Istanbul heter Istanbul Ataturk Airport och ligger 15 km sydväst om centrum. Det bästa sättet att sig från flygplatsen till centrum är med tunnelbanan Metro (enkelbiljett 6 kr).

Det här är Istanbul

Den turkiska staden Istanbul är landets största stad med ca 13 miljoner invånare. Det stora sundet Bosporen delar staden i mitten vilket gör att den västra delen av Istanbul ligger i Europa och den östra ligger i Asien. I stort sett alla sevärda platser ligger i den europeiska, västra, delen av Istanbul. Några av sevärdheterna i Istanbul är Sultanens palats, kyrkan Hagia Sofia, Blå moskén (Sultanahmet-moskén) och Konstantinopels stadsmurar. Den bästa perioden för ett besökt till Istanbul är de varmare månaderna april – oktober, somrarna här är milda med temperaturer som mycket sällan är över 30 grader. Vintrarna i Istanbul är ofta kalla och det händer ofta att det snöar.

Hitta billigt boende i Istanbul

Det är mycket lätt att hitta billigt boende i centrala Istanbul. Det finns prisvärda hotell i stadsdelar som Harbiye, Taksim och Sultanahmet (Gamla stan). Ett dubbelrum med bra standard kostar från ca 400 kr/natt. Ofta kan du boka ett 5-stjärnigt lyxhotell för 700 kr/natt.

Så tar du dig runt i Istanbul

Den mycket sevärda Gamla stan (Sultanahmet) upptäcker du bäst genom att promenera. Här är det aldrig längre än några minuters gångavstånd mellan sevärdheterna. När du vill göra lite längre utflykter så finns det bra tunnelbanenät men även bussar och spårvagnar. En enkelbiljett kostar 7,50 kronor, om du reser mycket kan du köpa den elektroniska biljetten Akbil (20 kr), ladda med pengar och resa för 6 kronor.

Så hittar du bästa shoppingen i Istanbul

Den bästa shoppingen i Istanbul hittar du i Sultanahmet där den gigantiska marknaden Grand Bazaar ligger. Här finns fler än 4 000 butiker på 58 överbyggda gator, många av gatorna är specialiserade på olika varor som guld, kryddor eller mattor. I ”Nya Istanbul” och i förorterna finns många moderna köpcentrum.

Bästa budgettipset för Istanbul

Många av de bästa sevärdheterna i Istanbul har helt gratis inträde, bland annat Energimuseet, Suleymaniye-moskén, Sultanahmet-moskén och konstmuseet Resim ve Heykel Müzesi med verk av Picasso och Matisse. Konstmuseet Istanbul Modern är gratis torsdagar.

Lägsta hittade priser till Istanbul
Göteborg
maj 2016
1 465 kr
Stockholm
maj 2016
351 kr
Köpenhamn
jun 2016
1 090 kr
Norrköping
jun 2016
2 170 kr
Malmö
jun 2016
2 838 kr
Karlstad
jun 2016
2 924 kr
Umeå
jun 2016
2 558 kr
Luleå
jul 2016
3 995 kr
Kalmar
jul 2016
2 897 kr
Linköping
jun 2016
2 664 kr

Om Istanbul Turkiet

Istanbul i norra Turkiet är en metropol där öst möter väst i en exotisk explosion. Här finns vackra moskéer och palats, myllrande basarer och ett spännande folkliv. Staden delas av vattenleden Bosporen som är populärt för en båttur.
Historia
Kultur
Arkitektur
Weekend
Storstad
Nattliv
Shopping
22°
Klimat i maj
24°
Badtemp i maj