Annons:
Annons:
Annons:
Annons:

Sök billiga flyg till Chile

Exempel på flygsajter vi söker igenom

Välkommen till Reseguiden.se!

Här jämför och bokar du flygresor till Chile. Hitta billiga flygbiljetter från 700 flygbolag som SAS, Ryanair, Norwegian och KLM.

Flyg till Chile

Så tar du dig hit
Flygplatsen i Santiago de Chile heter Comodoro Arturo Merino Benítez International Airport och ligger 18 km norr nordväst om centrum. Det billigaste sättet att ta sig från flygplatsen till centrum är med någon av de båda flygbussarna CentroPuerto Bus (enkelbiljett 26 kr) eller TurBus (enkelbiljett 22 kr).

Det här är Santiago de Chile

Den chilenska huvudstaden Santiago de Chile har de senaste åren växt kraftigt och blivit en modern storstad. Här finns ett hektiskt nöjesliv med massor av barer och livemusik, de främsta nöjesområdena finns i stadsdelarna Bellavista, Nunoa och Providencia. För kulturälskaren finns spännande balett, opera, jazzmusik och konstgallerier. Många av världens bästa föremål från inka- och olmek-kulturerna finns på museet Museo Chileno de Arte Precolombino. Vädret i Santiago de Chile är mycket varmt under sommarmånaderna december – mars med temperaturer på ca 30–35 grader. Du bör också undvika att besöka Santiago de Chile under vintermånaderna maj – augusti eftersom staden då ofta är täckt av otäck smog. [more]

Hitta billigt boende i Santiago de Chile

Det är relativt dyrt att bo i Santiago de Chile jämfört med övriga Sydamerika. En bädd på ett vandrarhem kostar ca 100 kr/natt. De flesta budgethotell ligger mycket centralt i stadsdelen ”el Centro” och ett dubbelrum med bra standard kostar ca 500 kr/natt (inklusive fritt internet). Innan du bokar ditt rum bör du kolla på en karta exakt var hotellet ligger, annars kan du hamna mycket långt från centrum.

Så tar du dig runt i Santiago de Chile

Avstånden är stora i Santiago de Chile och det bästa transportsättet är med Metro. Tunnelbanan Metro har stationer över hela centrum och är mycket enkel att använda med bra kartor och skyltar. Du behöver köpa magnetkortet ”bip!” (16 kr) och laddar det sedan med pengar, en enkelresa kostar ca 7-8 kronor och dras direkt från kortet. Bip-kortet gäller även på kollektivtrafikens busslinjer.

Så hittar du bästa shoppingen i Santiago de Chile

Invånarna i Santiago de Chile älskar att shoppa och köpcentren lockar besökare med restauranger och många gratis konserter och shower. De två största köpcentren är Mall Alto Las Condes och Mall Parque Arauco med fler än 100 butiker. Några andra stora köpcenter i Santiago de Chile är Mall Florida Center, Mall Plaza Norte, Mall Plaza Oeste och Mall Portal La Dehesa. I de flesta köpcentren hittar du de stora nationella varuhusen Flabella, París och Ripley. Om du gillar marknader så kan du leta upp Feria Santa Lucia, utomhusmarknaden är dock inte alltid öppen.

Bästa budgettipset för Santiago de Chile

Ägna dina söndagar i Santiago de Chile åt museerna, då är det nämligen ofta helt gratis inträde. Det här gäller bland annat konstmuseet Museo Nacional de Bellas Artes och Naturhistoriska museet.
Läs mer
Flygbolag
Till Santiago de Chile flyger bl a Finnair, Delta Air Lines, Iberia, SAS, British Airways.

Tips & inspiration om Chile

 
 
Spegelblankt
Spegelblankt

av Crista - Atacama

Spegelblankt
av Crista
Chile Torres del Paine nationalpark
Chile Torres del Paine nationalpark

av Tailau

Chile Torres del Paine nationalpark
av Tailau
Llamas - alpacas
Llamas - alpacas

av Ivan - Puerto Chacabuco

Llamas - alpacas
av Ivan
Cabo de Hornos
Cabo de Hornos

av Ivan - Kap Horn

Cabo de Hornos
av Ivan
Högsta punkten på Påskön
Högsta punkten på Påskön

av Wigek - Påskön

Högsta punkten på Påskön
av Wigek
El Tatio
El Tatio

av Takemehome - Chile

El Tatio
av Takemehome
Cordillera del paine
Cordillera del paine

av Stefangus - Patagonien

Cordillera del paine
av Stefangus
The blue lagoon
The blue lagoon

av Emelie - Atacama desert

The blue lagoon
av Emelie
Gubbrad
Gubbrad

av Ingamaj - Påskön

Gubbrad
av Ingamaj
En "Påskögubbe" i solnedgången
En "Påskögubbe" i solnedgången

av Jx - Påskön

En "Påskögubbe" i solnedgången
av Jx

Fler destinationer i Chile